• 14/06/2013

WEG lanceert IE4 standaard elektromotoren

WEG lanceert energiezuinige serie standaard elektromotoren met 40% minder verliezen

Trefwoorden: #aanjagers, #compressoren, #elektromotoren, #motoren, #pompen, #ventilatoren, #W22 Super Premium, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- WEG, wereldleider in elektromotoren, lanceert een nieuwe serie: de W22 Super Premium. Het gaat hierbij om een belangrijke doorbraak op het gebied van de energie-efficiëntie.

Deze innovatieve elektromotor is wereldwijd de enige motor uit een standaard serie die de eisen van de toekomstige IE4-regelgeving overtreft, waardoor fabrikanten de energiezuinigheid van al hun fabrieken en processen aanzienlijk kunnen verbeteren om de totale bedrijfskosten te verlagen.

De W22 Super Premium levert uitstekende prestaties over het hele vermogensgamma van 3 kW tot 355 kW en geeft max. 40% minder verliezen dan eerdere ontwerpen.

De driefase inductiemotor is mechanisch gezien gebaseerd op WEG’s populaire W22-motor en voldoet aan de behoeften van zelfs de veeleisendste industriële afnemers dankzij zijn lagere stroomverbruik, hogere productiviteit, langere levensduur en verminderde onderhoudsbehoefte.

De motor is ideaal voor industriële toepassingen, zoals ventilatoren, aanjagers, pompen en compressoren.

Zaken als het innovatief gestroomlijnde frame, de nieuw ontworpen koeling en het unieke isolatiesysteem maken de W22 Super Premium serie stiller, betrouwbaarder, onderhoudsvriendelijker en voordeliger in het gebruik.

De motor is ontworpen om met een lage bedrijfstemperatuur te werken, wat de levensduur van de isolatie verlengt.

Het frame en koelsysteem van de motor zijn verbeterd, zodat een uitzonderlijk sterke luchtstroom naar de onderdelen gaat en het rendement zelfs onder zware omstandigheden toeneemt.

Dankzij de verlengde smeerintervallen hoeft aan de motor heel weinig onderhoud of werk gedaan te worden.

Condensatiepluggen uit hoogwaardig rubber zorgen dat de motor gemakkelijk kan worden afgetapt en bieden veel bescherming onder zware omstandigheden. Speciale lagerdichtingen dragen ook bij aan de levensduur door in barre omgevingen water en stof uit de motor te weren.

Er is een flexibele klemmenkast voor bouwgrootte 225 – 355, die naar gelang de toepassing bovenop of zijdelings kan worden gemonteerd.

De W22 Super Premium serie is modulair, waardoor fabrikanten lagere voorraadkosten hebben. Ze kunnen hetzelfde motorframe namelijk met klemmenkasten van verschillende types en groottes combineren.

De motor is robuust dankzij massieve vaste voeten, die een stevige constructie vormt en een gemakkelijke installatie en uitlijning mogelijk maakt.

Motoren met bouwgrootte 160 en hoger hebben platte kanten, waarop gemakkelijk trillingsdetectoren zijn te monteren: een belangrijk pluspunt om de toestand te monitoren en preventief onderhoud te plannen.

De W22 Super Premium motoren zijn geschikt voor lage spanningen en worden in een 2-, 4-en 6-polige uitvoering geleverd tot bouwgrootte 355. Ze zijn ontworpen volgens de DIN EN 50347-norm, waardoor klanten hun oude IE1-, IE2 of IE3-motor probleemloos kunnen vervangen.

“Aangezien motoren per jaar meestal duizenden uren draaien, levert elke rendementswinst door een nieuwe efficiëntere motor flinke besparingen op, waarmee de investering in een paar jaar of soms zelfs enkele maanden is terugverdiend”, aldus Marek Lukaszczyk, European Marketing Manager bij WEG.

“De nieuwe W22 Super Premium motoren zorgen door hun betrouwbaarheid, onderhoudsgemak en stroombesparing voor lagere totale bedrijfskosten en maken dat gebruikers hun CO2-uitstoot kunnen verminderen”.

Door de introductie van de W22 Super Premium serie heeft WEG momenteel het breedste aanbod aan energiebesparende motoren voor de industrie.

Voor nadere informatie over de W22 Super Premium serie gaat u naar www.weg-ie4.com.

Voor meer informatie:
WEG Benelux sa
Rue de l'industrie 30 D - 1400 Nivelles
Tel. +32 (0)67 88 84 20 - Fax +32 (0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.