• 12/09/2014

Vernieuwd motoraanbod algemene industriële toepassingen bij WEG

WEG breidt zijn aanbod van industriële standaardmotoren flink uit met de W40-, W50- en W60-reeks.

Trefwoorden: #driefasige inductiemotoren, #industriële standaardmotoren, #industriële toepassingen, #motoren, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij hun geoptimaliseerde design leveren deze nieuwe en compacte driefasige inductiemotoren betrouwbare hoge prestaties, zelfs in ongunstige omstandigheden.

WEG, een toonaangevende wereldleverancier van aandrijfoplossingen, heeft recent zijn aanbod van industriële standaardmotoren geüpdatet om de allernieuwste technologie te kunnen integreren in zijn productenpakket.

De motorreeksen W40, W50 en W60 zijn hiervan het resultaat. De motoren dekken gezamenlijk het vermogensbereik van 75 tot 4250 kW bij frequenties van 50 en 60 Hz. De driefasige inductiemotoren zijn geschikt voor zowat alle industriële toepassingen die hoge prestaties en bedrijfszekerheid vereisen, inclusief pompen, compressoren en ventilatoren.

Het design van deze nieuwe motoren werd geperfectioneerd om ze compacter te maken dan hun voorgangers, met een lager gewicht, kleinere afmetingen en een beperkte footprint. Met hun stevige, innovatieve behuizing van grijs gietijzer kunnen ze worden ingezet in extreem ongunstige omstandigheden en staan ze borg voor lage geluids- en trillingsniveaus.

Het  geoptimaliseerde rotor- en stator blikpakket zorgt samen met een verbeterde motorkoeling voor een uitzonderlijk hoge vermogensdichtheid (verhouding tussen uitgangsvermogen en gewicht), waardoor de industriële standaardmotoren van de W40/W50/W60-reeks gerekend kunnen worden tot de meest efficiënte van hun soort die op de markt beschikbaar zijn.

De twee- en vierpolige motoren van de W60-reeks zijn beschikbaar in bouwgrootte IEC450 tot IEC560, met een nominaal vermogen van 800 tot 4250 kW en een nominale spanning van 2300 tot 10.000 V.

Voor een maximale toepassingsflexibiliteit zijn de motoren verkrijgbaar in drie configuraties: open en zelfventilerend (IC01, WP-II), gesloten met lucht/lucht-koeling (IC611, TEAAC) en gesloten met lucht/water-warmtewisselaar (IC81, TEWAC).

Dankzij hun compacte design hebben deze motoren een beperkte footprint en zijn ze de kleinste, modulaire motoren  in hun soort die op de markt worden aangeboden. De stevige constructie met een hoogwaardig frame van grijs gietijzer zorgt voor uitzonderlijk lage geluids- en trillingsniveaus, terwijl de stijve motoras resonanties  onder het nominale toerental wegwerkt.

Hierdoor zijn de W60-motoren ideaal voor toepassingen met een frequentieregelaar of grote trillingsbelasting. Rotor- en statorblikpakket  van hoge kwaliteit, zeer efficiënte ventilatoren en geoptimaliseerde warmtewisselaars zorgen ervoor dat het rendement en de vermogensdichtheid van de motoren van de W60-reeks hoger liggen dan het gemiddelde.

De W60-motoren zijn ontworpen voor een continue belasting en ze zijn heel gemakkelijk te installeren en in werking te zetten. Daarnaast zijn deze motoren ook uitermate geschikt voor gebruik met middenspanningsfrequentieomvormers en standaardmotoren zonder toerentalbeperking tengevolge van kritieke trillingssnelheden.

De frequentieomvormers voor middenspanning van de MVW0s-reeks van WEG vormen de perfecte partner. De motoren zijn standaard uitgerust met rollagers, maar ze zijn optioneel ook verkrijgbaar met glijlagers.

Dankzij hun modulaire structuur kunnen deze motoren door de gebruiker worden afgestemd op de eigen toepassingen door toevoeging van accessoires zoals drukverschilschakelaars voor luchtkoeling, lekdetectoren voor waterkoeling, een automatisch smeersysteem voor kogellagers of ook encoders.

De W50-reeks lijkt qua design en constructie sterk op de W60-reeks, met een compacte en stevige behuizing van grijs gietijzer en een hoge vermogensdichtheid. De twee- tot twaalfpolige W50-motoren zijn beschikbaar in bouwgrootte IEC315 tot IEC450, met een nominaal vermogen van 75 tot 1250 kW en een nominale spanning van 380 tot 6600 V.

Ze onderscheiden zich eveneens door lage geluids- en trillingsniveaus (82 dB bij 3600 rpm) en ze zijn verkrijgbaar met beschermingsgraad  IP55 tot IP66. De motoren zijn standaard uitgerust met kogellagers en kunnen optioneel worden voorzien van glij- of rollagers.

De W50-motoren werken met IC 411-koeling conform IEC 60034-6 en zijn bedoeld voor toepassingen met een frequentieregelaar. Vooral de stijve motoras zorgt bij die frequentieregeling  voor eliminatie van snelheidsbeperkingen als gevolg van kritieke interne trillingen bij een toerental tot 3600 rpm. De W50-reeks wordt aangeboden in de uitvoeringen B3, B5, V1 en V6.

De open, spatwaterdichte (ODP) W40-motoren met twee, vier of zes polen zijn de kleinste telgen van de familie van industriële standaardmotoren en kunnen enkel worden gebruikt voor toepassingen waarin vuil en vocht geen factor zijn.

Ze worden gelanceerd in bouwgrootte IEC280L tot IEC450, met een nominaal vermogen van 185 tot 1500 kW voor laag- en middenspanning. Hun beschermingsgraad  is IP23 of IP24.

Deze modulaire motoren gaan ook prat op uitzonderlijk lage geluids- en trillingsniveaus, met lichte verschillen tussen de diverse modellen (ODP, WI en WII). <<

Voor meer informatie:
WEG Benelux sa
Rue de l'industrie 30 D - 1400 Nivelles
Tel. +32 (0)67 88 84 20 - Fax +32 (0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.