• 19/09/2014

WEG lanceert nieuw Europees automatiseringscentrum

WEG, de specialist in aandrijftechnologie, heeft zijn automatiseringskennis en zijn ressources gecombineerd om een nieuw automatiseringscentrum te openen in zijn vestiging in Unna, Duitsland.

Trefwoorden: #aandrijftechnologie, #automatiseringskennis, #Europees automatiseringscentrum, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - WEG, een toonaangevende wereldleverancier van aandrijftechnologie, heeft een nieuw Europees automatiseringscentrum geopend om de klanten een nog betere ondersteuning te kunnen bieden en om de business van de automatiseringscomponenten binnen Europa te versterken.

In dit nieuwe centrum zijn  de Europese automatiseringsspecialisten van WEG gevestigd en  is er ook een ruimte  met testopstellingen, evenals een opleidingscentrum en opslagruimte voor automatiseringscomponenten.

Met als doelstelling alle krachten te concentreren op één plaats om zo de bekendheid van de frequentieomvormers, de softstarters en de servo-aandrijvingen van WEG een Europese boost te geven, zal dit centrum worden geleid door zowel Fábio Gonçalez, de pas aangestelde EME-automatiseringsmanager en hoofd van het automatiseringscentrum, en Bernd Kaiser, manager voor automatiserings- en aandrijfsystemen bij WEG Duitsland.

De firma trekt ook nieuwe werknemers aan voor het centrum en er worden eveneens vakspecialisten van andere vestigingen overgeplaatst naar Unna.

Door de opening van dit nieuwe automatiseringscentrum worden op één enkele plaats personeel en kennis van de Duitse hoofdzetel van WEG in Kerpen samengebracht met personeel en kennis van de dochtermaatschappij Watt Drive.

Dit leidt tot een nog betere integratie van de tandwieltechnologie van Watt Drive, een specifieke technologie voor relatief lage vermogensniveaus, en automatiseringscomponenten zoals frequentieomvormers.

Het interne opleidingscentrum voor automatisering en de speciale testopstellingen in  deze vestiging maken het WEG mogelijk om beter in te spelen op de behoeften van de klant en om de bekendheid van zijn automatiseringproducten bij die klant te vergroten.

Voortaan kunnen bijvoorbeeld frequentieomvormers, softstarters en servomotoren in het centrum van Unna worden geconfigureerd, hersteld en aangepast worden met software van de klant. De specialisten kunnen ook zorgen voor de lay-out van volledige elektrische kasten.

'De laatste jaren hebben we constant onze verkooporganisatie in Duitsland uitgebreid en geoptimaliseerd', zegt Klaus Sirrenberg, directeur laagspanningsproducten bij WEG Duitsland. 'Het openen van dit automatiseringscentrum is een strategische zet om onze automatiseringsproducten bekender te maken bij de Europese klanten.

In Brazilië zijn we marktleider in automatisering, terwijl we in Europa op dit ogenblik vooral gekend zijn als fabrikant van elektrische motoren. Wij willen ons profileren als een leverancier van oplossingen en het nieuwe kenniscentrum voor automatisering biedt ons de mogelijkheid om nog dichter bij onze klanten te staan en hun een betere ondersteuning te bieden. Ik denk dat we de juiste richting uitgaan.'

Om plaats te creëren voor het automatiseringscentrum heeft WEG zijn werkruimte binnen de vestiging van Watt Drive in Unna uitgebreid naar meerdere verdiepingen en bezet nu het volledige kantoorgebouw.

Hierdoor kunnen ook de verkoop- en de servicefuncties verder groeien. Bovendien huurt WEG meer opslagruimte om zijn groeiend Europees aanbod van automatiseringsproducten te kunnen verwerken. <<

Voor meer informatie:
WEG Benelux sa
Rue de l'industrie 30 D - 1400 Nivelles
Tel. +32 (0)67 88 84 20 - Fax +32 (0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.