SeeCubic overweegt 3D TV fabriek in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom zoekt een alternatief voor het vertrekkende bedrijf Philip Morris.

Trefwoorden: #3D-bril, #3D televisie, #3D TV, #Bergen op Zoom, #seecubic

Lees verder

Nieuws

( Foto: SeeCubic )

ENGINEERINGNET.NL - SeeCubic is gespecialiseerd in het maken van 3D televisie, dat op dezelfde schermen te zien is als gewone TV en zonder 3D-bril.

Dit door toevoeging van hardware, elektronica en optica aan de beeldschermen. Deze elektronica zet plat 2D-materiaal om in 3D. Ook oude films zijn zo in 3D te zien. SeeCubic gebruikt hiervoor technologie die lijkt op holografie.

Dit jaar nog moet de wereldwijde lancering plaatsvinden van SeeCubic's 3D-systeem, dat nog geen twee jaar geleden werd opgericht door Walther Roelen. Enkele grote tv-producenten, waaronder de grootste in China, hebben al een order getekend.

SeeCubic is een spin-off van Philips, waar Roelen werkte aan deze technologie totdat het bedrijf in 2009 besloot te stoppen met dit project en de TV activiteiten af te stoten.

De technologie was toen al zo ver ontwikkeld dat Roelen investeerders bereid vond om geld in het bedrijf te steken. Nu werken er zo`n twintig specialisten.

Het Turkse electronicabedrijf Vestel zou partner gaan worden in de nieuwe fabriek, die naar schatting meer dan duizend banen opleveren. Sigarettenfabrikant Philip Morris vertrekt deze maand voor een groot deel uit Bergen op Zoom, waardoor ruim 1200 mensen hun baan kwijtraken.

De gemeente Bergen op Zoom is momenteel in gesprek met verschillende bedrijven die de oude fabriek van Morris kunnen overnemen. Verbouwing kost tijd zodat een eventueel nieuw bedrijf daarin op zijn vroegst vanaf 2016 kan produceren.