Nieuw belsignaal aan spooroverwegen kan levens redden

Infrabel is sinds vorige week begonnen aan de vernieuwing van de belsignalen aan alle Belgische spooroverwegen. De reden voor de vervanging is dat het nieuwe geluid de veiligheid verhoogt.

Trefwoorden: #belsignaal overweg, #Infrabel, #spoor bel, #spooroverweg bel, #veiligheid spooroverweg

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Infrabel vervangt de belsignalen aan alle Belgische spooroverwegen met een unidirectioneel en pulserend belsignaal.

Dit nieuwe belsignaal zou veel beter hoorbaar zijn dan het huidige ononderbroken signaal en zou de veiligheid aan de overwegen verhogen.

Bovendien heeft het nieuwe belsignaal een veel langere levensduur, wel tien keer langer dan het huidige. Dit moet budget en mankracht vrijmaken op het onderhoudsbudget.

Er bevinden zich een 1600-tal overwegen met belsignaal op het Belgische grondgebied. Het uitrusten van al die overwegen met een nieuw geluid, zal tot begin 2016 duren. Stapsgewijs worden in het hele land de nodige werkzaamheden uitgevoerd.

Wie benieuwd is naar de status van een bepaalde overweg, kan gebruik maken van de interactieve kaart op www.belsignaal.be

Naast de start van de werkzaamheden is Infrabel ook gestart met een nationale bewustmakingscampagne met zanger Arno als spilfiguur.

Geluid, een goede sound, daar kent Arno namelijk alles van. Hij herinnert iedere weggebruiker er via onze spot (bekijk ook de video hieronder) aan dat het belsignaal er is om levens te redden.