SPIE levert laswerken volgens nieuwe lasnorm ISO 3834-2

SPIE Belgium behaalde in het voorjaar de ISO 3834-2 certificatie. Dit is een internationaal erkend kwaliteitsborgsysteem voor laswerkzaamheden.

Trefwoorden: #certificaat, #certificatie, #certificering, #ISO 3834-2, #kwaliteitsborgsysteem, #lasnorm, #lassen, #SPIE, #SPIE Belgium

Lees verder

nieuws

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE - De ISO 3834-2 norm biedt de garantie dat het laswerk van het gecertificeerde bedrijf voldoet aan alle kwaliteitseisen. Via een uitgebreid kwalificatiehandboek wordt gewaarborgd dat het gecertificeerde bedrijf alle nodige disciplines beheerst en correct toepast.

Jeroen Vercauteren, lascoördinator SPIE: “De kwaliteitsprocedure om het ISO 3834-2 certificaat te behalen is zeer uitgebreid en omvat niet enkel richtlijnen met betrekking tot de lasmethode. Ook voorschriften inzake opleidingen, materiaal en onderhoud maken deel uit van de procedure.”

“In almaar meer lastenboeken is de ISO 3834-2 norm een vereiste. Voor potentiële opdrachtgevers en toekomstige medewerkers is dit ISO certificaat een teken van gedegen expertise.”