Bloom Technologies opent vestiging in BioVille

Bloom Technologies, Digital Healthcare, heeft voor BioVille in Diepenbeek gekozen als locatie voor hun Europese vestiging.

Trefwoorden: #BioVille, #Bloom Technologies, #Digital Healthcare, #imec, #incubator, #Ziekenhuis Oost-Limburg

Lees verder

Nieuws

( Foto: BioVille )

ENGINEERINGNET.BE - Bloom Technologies, een spin-off van imec met een hoofdzetel in het Amerikaanse San Francisco, opende een tweede vestiging in BioVille, de Limburgse incubator voor bedrijven actief in de life sciences sector.

Bloom Technologies ontwikkelt en commercialiseert draagbare meettoestellen voor de opvolging van moeder en kind tijdens en na de zwangerschap. Hun gepatenteerde toestellen laten toe om klinisch relevante lichaamsparameters accuraat te meten zodat ouders worden gerust gesteld en/of artsen tijdig kunnen ingrijpen.

De gunstige ligging van BioVille op de universitaire campus van de UHasselt zal het bedrijf in staat stellen om zijn intensieve samenwerking met imec en het ziekenhuis Oost-Limburg verder te versterken.

Eric Dy, CEO Bloom Technologies: “In januari werden we in San Francisco door FIT (Flanders Investment and Trade) voorgesteld aan het LRM-team. Het unieke verstrengelde aanbod aan infrastructuur, diensten en netwerk van BioVille trok ons over de streep om onze vestiging in Vlaanderen te vestigen”.

De firma verwacht in de komende twee jaar een sterke groei van het Belgische R&D-team met minstens 4 jobs. Op termijn zouden er ook de productie- en distributieactiviteiten voor de Europese markt worden opgestart, wat zal toelaten het team in Vlaanderen nog verder uit te bouwen.