Barco verkoopt luchtvaart- en defensietak aan Amerikaanse Exterline

Fabrikant plooit zich terug op kernactiviteiten. "We willen naar een eenvoudiger structuur om ons marktaandeel in de commerciële markten op te drijven”

Trefwoorden: #avionics, #barco, #defensie, #exterline, #healthcare

Lees verder

nieuws

( Foto: Barco )

ENGINEERINGNET.BE – Het in Kortrijk gevestigde Barco laat weten zijn afdeling die displays bouwt voor de luchtvaart- en defensiesector verkocht te hebben aan Exterline, een onderneming uit de Verenigde Staten.

Exterline ziet in de acquisitie naar verluidt vooral kansen om zich steviger te positioneren in Europa en er zijn commerciële positie te versterken. De Amerikanen betalen ongeveer 150 miljoen euro voor een divisie van ongeveer 600 medewerkers, die in 2013 tekende voor 157 miljoen euro aan orders en een omzet van 150 miljoen euro.

Barco van zijn kant wil zich na de desinvestering naar eigen zeggen 'meer gaan focussen op de kernactiviteiten Healthcare, Entertainment & Corporate en Industrial & Government'. De bedoeling is 'de digitale transformatie hierin verder op te drijven'.

CEO Eric Van Zele: "Een meer eenvoudige structuur en een verscherpte focus waren de voornaamste drijfveren achter onze beslissing. De opbrengsten zullen aangewend worden om nieuwe groei-initiatieven binnen onze kerndivisies te financieren.”

De transactie wordt verwacht te worden afgerond in de komende drie tot vier maanden.