Franse PGS neemt meerderheidsbelang in Belgische sectorgenoot RLS

Franse producent van houten pallets PGS neemt meerderheidsbelang in Reverse Logistics Solutions uit Mechelen. "We krijgen nu een intercontinentale dimensie", aldus RLS.

Trefwoorden: #logistiek, #Pallet, #pgs, #pmv, #reverse logistics, #rls, #Vectis, #vinnof

Lees verder

Nieuws

( Foto: PGS, ondertekening door Jean-Louis Louvel en Yves Vanvlasselaer )

ENGINEERINGNET.BE - PGS verwerft een belang van 73 % in het kapitaal van RLS. Het neemt de participaties over van de twee Belgische investeringsfondsen Vinnof (PMV) en Vectis Participaties. PGS Groep bedong ook een voorakkoord over de overname van de resterende 27 % van het kapitaal in RLS.

De bedoeling van de Franse groep is duidelijk: een eigen dienst voor de logistieke afhandeling, levering en afhaling van gebruikte pallets in handen krijgen, en de activiteiten van Mechelaars uitbreiden naar de internationale markten.

"Reverse Logistics is voor PGS een belangrijke groeifactor, ook omdat de prijzen en de bevoorrading van hout onder druk staan”, zegt Jean-Louis Louvel, oprichter van PGS. “Dankzij deze overname kunnen we onze eigen klanten een geavanceerde levering- en afhalingdienst aanbieden."

PGS stelt een volume van ruim vijfhonderd miljoen stuks (hoofdzakelijk ruilbare EUR-EPAL pallets) ter beschikking van zijn klanten. Die kunnen de pallets altijd en overal in Europa terug inleveren, zonder ze vooraf te moeten sorteren of herstellen.

“Via de PGS Groep kunnen we onze diensten een internationale dimensie geven, met inbegrip van intercontinentale stromen. RLS was tot voor kort enkel actief in Frankrijk, België, Italië en Spanje”, zegt Yves Vanvlasselaer, oprichter van RLS, die de aansturing van RLS behoudt.

RLS werd opgericht in 2007 en is gevestigd in Mechelen. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
De PGS Groep (Palettes Gestion Services), opgericht in 1993, is een Frans-Belgische onderneming. In 2013 boekte de onderneming met 1.200 medewerkers een geconsolideerde omzet van 200 miljoen euro (166,3 in 2012). De groep omvat momenteel 6 zagerijen, 13 productievestigingen en 28 locaties waar men de pallets sorteert, herstelt en opnieuw op de markt brengt.
Op die manier verzaagt PGS jaarlijks 280.000 m³ planken, produceert de firma 18,6 miljoen nieuwe pallets en herstelt 14 miljoen pallets. PGS is gevestigd in België, Marokko, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten.