Grootste onafhankelijke systeemhuis van Benelux telt 400 ingenieurs

Ontwikkelaar van embedded systemen Sioux bundelt krachten met CCM om samen grootste onafhankelijke technische systeemhuis van de Benelux te vormen.

Trefwoorden: #brainport, #brainport, #ccm, #eindhoven, #integrator, #legionella, #maakindustrie, #MRSA, #sioux

Lees verder

Techniek

( Foto: Sioux )

ENGINEERINGNET – Het Nederlandse Sioux, aanbieder van embedded systems, is samengesmolten met de leverancier van mechatronica CMM .

Het nieuwe Sioux ziet er na de overname heel anders uit: het vervelt tot een multidisciplinaire groep van 400 ingenieurs, die het gehele palet van consultancy tot en met complete productontwikkeling, productie en life cycle management kan aanbieden voor alles wat met hightech te maken heeft.

Sioux in een persmededeling: 'Met de bundeling wordt de integrale afstemming van mechanica, optica, fysica, dynamica, elektronica, wiskunde en software tijdens het productcreatieproces geoptimaliseerd.'

'Kerncompetenties hierbij zijn onder meer precisietechnologie, (motion) control engineering, vacuümtechnologie en hybride aandrijvingen, maar ook machinebesturing, beeldverwerking, gebruikersinteractie, remote services en mobile apps'.

Hans Duisters van Sioux: “De culturele match in kwaliteit, attitude en bezieling in beide bedrijven belooft een mooie toekomst.” Vooral omdat zij naar eigen zeggen samen zelfs het grootste onafhankelijke systeemhuis van de Benelux vormen.

Sioux heeft ook alle spin-off bedrijven van CCM overgenomen: LumiByte dat een apparaat maakt om snel en automatisch bacteriën te kunnen detecteren zoals salmonella, legionella en MRSA; en MediSpirit dat een unieke longfunctietester heeft ontwikkeld om bijvoorbeeld comfortabel en nauwkeurig astma te kunnen detecteren bij zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

Hans Duisters: “Sioux is er op gericht om veelzijdig en afwisselend werk van zowel lokale als internationale opdrachtgevers naar de Brainport-regio toe te halen. Deze regio is een toptechnologieregio van wereldfaam en de maakindustrie is een van de belangrijkste pijlers hierin. Eén baan in R&D levert nog eens tien banen in productie, toelevering en service op.”

Hoe de overname/fusie tot stand kwam, is niet helemaal duidelijk. Sioux meldt enkel dat 'CCM wordt opgenomen in de Sioux Group'.