• 21/10/2014

RS Components sluit internationale distributieovereenkomst met Adapteva

Innovatieve Parallella-boards bieden krachtige ingebouwde rekenkracht in een compact, betaalbaar en energiezuinig pakket. Deze kunnen vanaf nu rechtstreeks bij RS besteld worden.

Trefwoorden: #Adapteva, #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #Epiphany, #multicore-processor, #Parallella-16-boards, #Parallella-boards, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft een belangrijke distributieovereenkomst getekend met Adapteva, de producent van de innovatieve multicore-processor Epiphany en de ontwikkelaar van de populaire Parallella-16-boards.

Dankzij deze samenwerking is het Parallella-board rechtstreeks te bestellen voor klanten in Europa en Azië, en daarmee voor bijna 50% van de Parallella-community. Ook is deze energiezuinige technologie op deze manier sneller en eenvoudiger toegankelijk.

Parallella werd gelanceerd door middel van een succesvolle Kickstarter-campagne, met als doel de toegang tot supercomputers te democratiseren. Het open-source-project heeft nu duizenden gebruikers over de gehele wereld, in een van de meest actieve programmeercommunity's in de branche.

De open-source-computer bestaat uit één board met daarop een Epiphany III-coprocessor met 16 kernen, naast de dual-core-ARM-processor Xilinx Zynq Z7000.

Het apparaat op creditcardformaat kan worden gebruikt als ontwikkelplatform, als ingebouwde motor, als leerplatform of als onderzoekshulpmiddel, en het is eenvoudig schaalbaar: door het clusteren van boards kan er een mini-supercomputer worden opgezet voor geavanceerde parallelle computertoepassingen.

Als toonaangevende distributeur van elektronica kan RS met zijn ervaring en zijn bereik de Parallella toegankelijk maken over de hele wereld”, aldus Jonathan Boxall, Global Head of Semiconductors bij RS Components.

“Wij zijn heel enthousiast over het vroege succes van Adapteva, en we willen dit succes via ons wereldwijde netwerk graag uitbreiden naar een groter aantal gebruikers.”

“Adapteva verandert de manier waarop mensen met computers werken, omdat de traditionele aanpak tegen de grenzen van de stroomefficiëntie aanloopt”, aldus Andrea Olofsson, CEO en oprichter van Adapteva.

“Parallella biedt nieuwe mogelijkheden, voor beginners én voor experts. We maken van parallel programmeren een alledaagse, betaalbare en toegankelijke technologie.”

De Parallella-boards zijn verkrijgbaar in drie modellen. De boards worden geleverd vanuit de wereldwijde distributiecentra van RS en worden nog dezelfde dag verzonden. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.