• 24/10/2014

RS Components breidt 3D-print-aanbod uit met filament van Verbatim

Het Verbatim plastic filament is geschikt voor zeer kleine toleranties die resulteert in een consistente aanvoer.

Trefwoorden: #3D print, #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #ICT, #plastic filament, #RS Components, #Verbatim

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), dé wereldwijde distributeur voor ontwikkelaars, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Verbatim-kwaliteitsfilament voor 3D-printers.

De PLA- en ABS-filamenten van dit topmerk vormen een uitbreiding op het 3D-aanbod van RS, zodat ontwikkelaars nog betere prototypes kunnen bouwen voor hun ontwerpen.

De PLA- en ABS-producten van Verbatim zijn verkrijgbaar in een filament met een diameter van 1,75 mm. Het PLA-filament is ook verkrijgbaar met een diameter van 3 mm.

Beide worden aangeleverd op klossen van 1 kilo en in diverse kleuren, zoals rood, groen en blauw. PLA (PolyLactic Acid, oftewel polymelkzuur) is een biologisch afbreekbaar bioplastic dat is afgeleid van maïs en dat gegarandeerd geen zware metalen of veelvoorkomende chemicaliën bevat, zoals ftalaten of Bisfenol A (BPA). ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen) is een copolymeer van styreen, acrul en butadieen. Het is stevig én schokbestendig.

De materialen zijn geproduceerd in Japan en zijn geschikt voor heel kleine toleranties. Dit zorgt voor een consistente aanvoer en voor stabiel printen.

De filamenten worden geleverd in vacuümzakken met droogmiddel en worden om een klos gewikkeld, zodat ze eenvoudig kunnen worden afgerold.

Deze PLA- en ABS-filamenten zijn geschikt voor een groot aantal 3D-printers en vormen een aanvulling op het bestaande 3D-printmateriaal bij RS, zodat ontwikkelaars nog meer keuze hebben. RS is een van de eerste distributeurs die 3D-printfilament van Verbatim aanbiedt in de regio EMEA. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.