• 18/11/2014

Microcontroller PIC32MZ MCU beschikbaar bij RS Components

De nieuwe reeks Embedded Connectivity-microcontrollers levert 330 DMIPS en 3,28 CoreMarks/MHz, in combinatie met een overvloed aan geïntegreerde randapparatuur.

Trefwoorden: #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #Embedded Connectivity-microcontrollers, #microcontroller, #PIC32MZ MCU, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), dé wereldwijde distributeur voor technici, levert per direct de nieuwe PIC32MZ, een reeks Embedded Connectivity-microcontrollers (EC) van 32-bit, geproduceerd door Microchip.

De PIC32MZ-reeks bevat 24 verschillende varianten en levert vergeleken met de vorige generatie, de PIC32MX, het drievoudige aan prestaties en het viervoudige aan geheugen. Ook is er een op grote schaal geavanceerde randapparatuur geïntegreerd.
De reeks staat garant voor krachtige prestaties, met 330 DMIPS en 3,28 CoreMarks/MHz, maximaal 2 MB dual-panel-live-update-flashgeheugen, 512 KB RAM en aansluitingen zoals een 10/100-ethernet-MAC-, een snelle USB-MAC/PHY- en een dubbele CAN-poort.

Met het interne flashgeheugen zijn er live-updates mogelijk via twee onafhankelijke panelen. Zo kunnen er veilig updates worden uitgevoerd terwijl het systeem op volledige snelheid blijft werken.

De PIC32MZ heeft een codedichtheid die 30% beter is dan die van de concurrentie, evenals een 28-Msample/s-ADC met een van de beste doorvoersnelheden voor 32-bit-MCU's. 

Daarnaast is er in deze reeks een volledige hardware-crypto-engine geïntegreerd met een toevalsgetalgenerator voor de versleuteling en authenticatie van data met hoge doorvoersnelheden, zoals AES, 3DES, SHA, MD5 en HMAC, en bevat deze serie de eerste SQI-interface op een Microchip-MCU en het hoogste aantal seriële kanalen binnen de PIC32-serie.

Naast interfaces voor snel USB, ethernet en CAN is er ook een ruime set bedrade en draadloze protocolstacks beschikbaar voor toepassingen die Embedded Connectivity nodig hebben. 

Met het oog op EC-toepassingen waarvoor krachtige graphics nodig zijn biedt de PIC32MZ ondersteuning voor schermen tot aan WQVGA, zonder dat daar externe grafische chips voor nodig zijn.

Voor streaming of digitale audiotoepassingen kan er gebruik worden gemaakt van de 159 DSP-instructies, het ruime geheugen en randapparatuur zoals I2S.

De PIC32MZ is de eerste MCU van Microchip die gebruik maakt van de MIPS microAptiv™-kern van Imagination.

Deze voegt 159 nieuwe DSP-instructies toe, waardoor DSP-algoritmen met tot wel 75% minder cycli kunnen worden uitgevoerd dan bij de PIC32MX. Deze kern beschikt over een architectuur met microMIPS-instructiesets.

Dit zorgt voor een betere codedichtheid bij nagenoeg maximale snelheden, instructie- en datacaching, en met 200MHz/330 DMIPS is hij bijna drie keer zo krachtig als de PIC32MX.

Om de ontwikkeling van systemen met de PIC32MZ te stimuleren, biedt RS nu ook nieuwe tools aan, zoals een kant-en-klaar startpakket, een multimedia-uitbreidingsboard en een uitgebreid assortiment aan dochterboards voor specifieke toepassingen. De PIC32MZ-serie van Microchip is vanaf nu beschikbaar bij RS Components. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.