Bekaert rondt overname drie van vijf Pirelli staalkoordfabrieken af

Bekaert heeft een deel van de overname van Pirelli ’s staalkoordafdeling afgerond. Voor de fabrieken in China en Turkije is het nog wachten op de officiële goedkeuringen.

Trefwoorden: #bekaert, #economie, #overname, #pirelli

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bekaert, plant in Brazilië )

ENGINEERINGNET.BE – De Belgische producent Bekaert neemt de fabrieken van Pirelli die staalkoord produceren voor de eigen bandenproductie, over. Over drie vestigingen bestaat er al zekerheid: Figline Valdarno in Italië, Slatina in Roemenië, en Sumaré in Brazilië.

Voor twee andere fabrieken - Izmit in Turkije en Yanzhou in China - dienen de bevoegde instanties nog hun toelating te verlenen. Daarover zou in het eerste kwartaal van 2015 mogelijk uitsluitsel komen, meldt Bekaert. In augustus had de Europese Commissie van zijn kant het licht al op groen gezet.

Als onderdeel van de overname heeft Bekaert ook een langetermijn overeenkomst afgesloten voor de levering van staalkoord aan de bandenfabrieken van het Italiaanse Pirelli. Voor de Italianen is het belangrijk dat de staalkoordtoevoer niet onderbroken wordt.

Bekaert kondigde het akkoord al in februari 2014 aan, maar nu kan voor drie van de vijf productievestigingen het integratieproces effectief van start gaan. Via de overname wil het Belgische bedrijf naar eigen zeggen vooral zijn markpositie als leverancier van staalkoord aan de wereldwijde bandenindustrie versterken.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt, maar het gaat om één van de grootste overnames ooit door de Belgische producent, die rond 300 miljoen toevoegt aan de jaaromzet van Bekaert.