Team TNO wint wereldwijde innovatie-challenge GE en Aramco

Norbert Kuipers van TNO is samen met zijn team één van de vier winnaars van de prestigieuze Global Innovation Challenge, georganiseerd door de Aramco Entrepreneurship en GE.

Trefwoorden: #Aramco Entrepreneurship, #duurzame energie, #GE, #innovatie-challenge, #ontzilting van zeewater, #TNO

Lees verder

Nieuws

( Foto: TNO )

ENGINEERINGNET.NL - Aramco en GE organiseerden de wereldwijde competitie ter promotie van technologie-gebaseerd ondernemerschap in Saoedi-Arabië.

De competitie had als uitgangspunt oplossingen voor de ontzilting van zeewater te ontwikkelen met gebruik van duurzame energie. Tweede doelstelling van de innovatie-challenge was het koppelen van wereldwijde innovators aan de lokale zakelijke community in Saoedi-Arabië.

In totaal werden 108 innovatieve oplossingen door teams uit 32 verschillende landen ingezonden.

Het team van TNO onder leiding van Norbert Kuipers ontwikkelde het project “Simultane productie van drinkbaar water en energie van hogedruk membraandestillatie gedreven door zonnewarmte (CSP)”.

Naast de toekenning van een geldbedrag, krijgt het team van TNO de mogelijkheid om de oplossing door te ontwikkelen in samenwerking met organisatoren.


De 3 andere winnaars zijn:

  1. Jaime Mateus - Anfiro (USA) met het project: “Ultra-high permeability RO membranes for desalination”
  2. Marco Rosa-Clot, Antonio Naviglio en Gianfranco Caruso van de Florence University (Italy) met het project: “SHAMS-Titanium MED desalination project”
  3. Kim Choon Ng van de National University van Singapore samen met onderzoeker van de King Abdullah University of Science and Technology (Saudi Arabia) met het project: “Hybrid Multi-Effect Adsorption Desalination: An Emerging High Efficiency and Low Cost Desalination”