VSParticle mag deelnemen aan MIT start-up programma

Onlangs heeft VSParticle de start-up competitie gewonnen, een samenwerking tussen de TU Delft en MIT om ondernemerschap onder studenten te bevorderen.

Trefwoorden: #MIT, #start-up, #studiebeurs, #TU Delft, #universiteit, #VSParticle, #Yes!Delft

Lees verder

Nieuws

( Foto: YES!Delft )

ENGINEERINGNET.NL - De winnaars van de competitie gaan gedurende 3 maanden volledig gesponsord naar MIT in Boston om daar aan de Global Founders’ Skills Accelerator (MIT GFSA) deel te nemen.

De finale vond plaats tijdens het Entrepreneurship Forum in de Aula van de TU Delft. Voor een vol auditorium hadden de zes bedrijven, PowerWindow, VSParticle, Atmos UAV, Samsara, Beacon en CoH co., anderhalve minuut de tijd om hun start-up te pitchen en enkele vragen van de jury te beantwoorden.

De winnaar werd het bedrijf dat Delftse technologie naar de markt brengt, bijna klaar is voor de markt en het meest baat zal hebben bij het verblijf bij MIT. Deze keer werd VSParticle uitgekozen.

Aaike van Vugt en Tobias Pfeiffer zijn de grondleggers van VSParticle. Met hun achtergrond in Chemical Engineering aan de TU Delft ontwikkelden ze een technologie die het gebruik van nanodeeltjes vergemakkelijkt.

In de huidige processen zijn de productie van nanodeeltjes en de integratie in het uiteindelijke product nog van elkaar gescheiden. Daardoor zijn er nog een hoop extra processen nodig om de nanodeeltjes tijdelijk te stabiliseren.

Het bedrijf introduceert een "one-step process" waarin de nanodeeltjes worden geproduceerd en in dezelfde stap meteen worden geïntegreerd in het uiteindelijke product.

Het eindresultaat zijn schone nanodeeltjes op de juiste plek in het product voor een fractie van de huidige prijs.


Prestigieus startup-programma
De MIT Global Founders’ Skills Accelerator is een jaarlijks terugkerend programma voor studenten van MIT en het meest vooraanstaande ‘student accelerator’ programma ter wereld.

Elk jaar worden er behalve tien teams van MIT ook vier teams van andere universiteiten geselecteerd. Door de nauwe samenwerking tussen de TU Delft en MIT mag er dit jaar een team van Delftse studenten deelnemen.