• 02/03/2015

Red Pitaya wint Global New Product Innovation Award van Frost & Sullivan

Innovatief Red Pitaya-ecosysteem voor test- en meetapparatuur, exclusief verkrijgbaar bij RS en Allied Electronics, presteert het beste in de categorie elektronische test- en meetapparatuur.

Trefwoorden: #Allied Electronics, #Frost & Sullivan, #Global New Product Innovation Award, #Red Pitaya, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, laat weten dat Red Pitaya, het bedrijf achter het baanbrekende en betaalbare open-source-meetinstrument, door Frost & Sullivan is bekroond met de Global New Product Innovation Award 2014 in de categorie elektronische test- en meetapparatuur.

De Growth Partnership Service van Frost & Sullivan wil met onafhankelijk onderzoek succesvolle groeistrategieën van bedrijven op de internationale test- en meetbranche onder de aandacht brengen. Hierbij worden er prijzen uitgereikt in de categorieën groei, innovatie en leiderschap.

Na een uitgebreide analyse op basis van de belangrijkste criteria (eigenschappen van nieuwe producten zoals kwaliteit en design, gevolgen voor klanten waaronder de prijs-kwaliteitverhouding, de positionering en het gevoel van beheersbaarheid voor de klant) is Red Pitaya in deze categorie als beste bedrijf naar voren gekomen voor het jaar 2014.

In het onderzoek van Frost & Sullivan staat dat Red Pitaya goed scoort omdat het onder meer multifunctioneel, open-source en herconfigureerbaar is. Red Pitaya is meer dan een product; het is een test- en meetomgeving die bestaat uit een board, de applicatiewinkel ‘Bazaar’ en de broncodebibliotheek ‘Backyard’.

Al deze elementen versterken elkaar en laten de inventiviteit van gebruikers volledig tot uiting komen. Red Pitaya is gebaseerd op een dual-core-system-on-chip (SoC) met een ARM Cortex A9 en een Xilinx Zynq 7010 FPGA. Het heeft een dual-core-processor en FPGA-logica, zodat er hardware en software op kan worden geprogrammeerd. Red Pitaya is toepasbaar op FPGA- en CPU-niveau en kan signalen uit de fysieke wereld verwerken.

Het rapport van Frost & Sullivan concludeert: “Red Pitaya zorgt voor een frisse wind in de test- en meetbranche. De onafhankelijke analyse van Frost & Sullivan laat duidelijk zien dat de meerwaarde van Red Pitaya bestaat uit de open-source- en herconfiguratie aspecten van het platform, door een combinatie van krachtige prestaties en een klein formaat, voor een lagere prijs dan concurrerende systemen.

Het hoge algemene prestatieniveau maakt Red Pitaya tot winnaar van de Global New Product Innovation Award 2014 van Frost & Sullivan.”

Het rapport besteedde ook aandacht aan de succesvolle rol die RS en Allied spelen als exclusieve wereldwijde distributeurs van Red Pitaya. Sinds de lancering in mei 2014 is er veel vraag geweest in de VS, Duitsland en Japan. Ook wereldwijd neemt de vraag toe.

Rok Mesar, CEO van Red Pitaya: “De specialistische aard van andere instrumenten op de markt is voor eindgebruikers een uitdaging, ze kunnen deze immers niet gebruiken voor toepassingen die veel verder gaan dan de basisfuncties, en belangrijker: ze kunnen deze instrumenten bij veranderende behoeften niet aanpassen.

Red Pitaya is flexibeler, en deze award laat zien dat er behoefte is aan dit soort ecosystemen voor test- en meetapparatuur. Ik zou hierbij ook graag willen vermelden dat de steun van RS en Allied een essentiële bouwsteen is geweest voor het succes van Red Pitaya.”

Ignacio Yanez, Marketingmanager voor elektronische test- en meetapparatuur bij RS Components: “Toen we iets minder dan een jaar geleden de functie van exclusieve Red Pitaya-distributeur op ons namen, hadden we het product al uitgebreid getest en waren we volledig overtuigd van de kwaliteit en van de meerwaarde voor test- en meettechnici.

Red Pitaya sluit uitstekend aan op de doelstelling van ons bedrijf, namelijk betaalbare, toegankelijke en innovatieve producten leveren aan onze klanten, wereldwijd. Deze award is een passende erkenning voor het ontwikkelteam van Red Pitaya, en we zijn heel blij dat we deelgenoot mogen zijn van het groeiende commerciële succes.” <<

Over Red Pitaya
Red Pitaya werd in juni 2013 opgericht door vier ingenieurs met een achtergrond in de robotica, de intensieve diagnostiek en de instrumentatie voor deeltjesversnellers. Het eerste baanbrekende product, gelanceerd in mei 2014, is een open ecosysteem voor instrumentatie en controle, bestaande uit één board.

Het combineert een Xilinx-hardwareplatform met een online-repository voor open-source-toepassingen. Dankzij de betaalbare prijs is het product geschikt voor allerlei soorten gebruikers: hobbyisten, het onderwijs én de industrie. Bezoek voor meer informatie www.redpitaya.com. <<


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.