• 04/03/2015

40% meer vermogen voor CFW11W van WEG

De watergekoelde CFW11W-frequentieomvormer van WEG levert 40% meer vermogen dan de gebruikelijke luchtgekoelde omvormers.

Trefwoorden: #CFW11W, #frequentieomvormer, #watergekoeld, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De watergekoelde CFW11W-frequentieomvormer van WEG biedt fabrikanten uit tal van sectoren tevens de mogelijkheid om hun rendement te verhogen en hun processen te optimaliseren.

Fabrieken kampen vaak met plaatsgebrek en voorzien enkel de hoogstnodige ruimte voor de installatie van automatiseringscomponenten.

Bovendien hebben de steeds krachtigere aandrijfsystemen nood aan moderne en efficiënte koelingmethodes. De modulaire, watergekoelde CFW11W-frequentieomvormer van WEG is het antwoord op deze uitdagingen.

Met een nominaal vermogen van 450 kW tot 2800 kW is de CFW11W geschikt voor laagspanningstoepassingen en ideaal voor kritieke aandrijfsystemen.

Aangezien deze omvormer met water wordt gekoeld, moeten er geen ventilatoren worden geïnstalleerd. Dit betekent een aanzienlijke besparing van plaats en kosten in vergelijking met de luchtgekoelde modellen.

De robuuste CFW11W, met minimale beschermingsgraad  IP54, staat borg voor een betere koeling en kan dan ook zonder vermogensverlies gebruikt worden bij temperaturen tot 45°C.

Daarnaast maakt de modulaire architectuur van de CFW11W het mogelijk om vijf voedingsmodules te integreren in een schakeleenheid en deze via een enkel bedieningspaneel te sturen. Op deze manier kan de omvormer perfect worden aangepast aan de specifieke vermogenseisen van de klant.

'Onze watergekoelde CFW11W-omvormers worden gebruikt als er weinig plaats is en als er proceswater voorhanden is', zegt Johannes Schwenger, hoofd van het productmanagement voor aandrijfsystemen bij WEG.

'In vergelijking met conventionele modellen van dezelfde grootte leveren de CFW11W-omvormers een vermogen dat aanzienlijk hoger ligt. Een watergekoelde omvormer met een nominaal vermogen van 2,8 MW is bijvoorbeeld compacter dan een luchtgekoeld model met een nominaal vermogen van 2 MW.'
Afgezien van de waterkoeling zijn de CFW11W-omvormers qua structuur identiek aan de CFW11M-standaardmodellen van WEG uit dezelfde productfamilie.

De omvormers ondersteunen openloop vectorregeling of gesloten loop vectorregeling  voor een extreem hoge snelheid en een uitermate nauwkeurig draaimoment.

Zo kan dat draaimoment zelfs bij lage motorsnelheden heel precies worden ingesteld, eigenlijk tot stilstand  van de motor.
De functies voor bescherming van laagspanningsmotoren zijn integraal in de toestellen ingebouwd. De aandrijvingen zijn dus geschikt voor elke taak waarbij precisie en energiebesparing vereist zijn.

De CFW11W is gemakkelijk te bedienen via de geïntegreerde gebruikersinterface (HMI) met verlichte grafische display en programmeerbare functietoetsen.

Met een groot aanbod van insteekbare uitbreidingsmodules en plug&play-functies kan deze omvormervia de USB-poort snel en gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van de klant.


Voor meer informatie over de CFW11W en de regelaandrijvingen van WEG, surf naar www.weg.net

Voor meer informatie:
WEG Benelux sa
Rue de l'industrie 30 D - 1400 Nivelles
Tel. +32 (0)67 88 84 20 - Fax +32 (0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.