6,3 miljoen euro Europese steun voor FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek kan in 2016 een nieuwe editie van mobiliteitsprogramma Pegasus opstarten. Het haalde fondsen binnen van het Europese Marie Sklodowska Curie Cofund.

Trefwoorden: #europese subsie, #Fonds Wetenschappelijk Onderzoek, #FWO, #mobiliteitsprogramma, #onderzoeksbeurzen, #onderzoeksfondsen, #Pegasus, #[Pegasus]²

Lees verder

research

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij 6.372.000 euro Europese steun, start het FWO in 2016 met het [Pegasus]²-programma, met zowel inkomende als uitgaande onderzoeksbeurzen van 3 jaar.

Het FWO investeert van haar kant ook 8.258.760 euro in dit programma dat in haar eerste editie (2011-2015) al erg succesvol bleek.

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen zet al meerdere jaren bewust in op internationale mobiliteit, traditioneel met tijdelijke verblijven en congreskredieten.

In de laatste 15 jaar zijn daarbij ook uitwisselingen van lange duur bijgekomen, zowel om excellente toponderzoekers uit het buitenland naar of terug naar Vlaanderen te halen (Odysseus).

In 2011 startte de eerste editie van Pegasus dat jonge, postdoctorale onderzoekers naar Vlaanderen haalde voor onderzoeksbeurzen voor 1 of 3 jaar.

Vandaag kondigt het FWO een tweede, uitgebreidere editie van Pegasus aan, onder de noemer [Pegasus]². Het programma, dat in 2016 van start zal gaan, focust deze keer niet alleen op onderzoekers van buitenlandse universiteiten die voor 3 jaar naar Vlaanderen gehaald worden.

Er wordt deze keer ook gefocust op onderzoekers die vanuit Vlaanderen 2 jaar aan een buitenlandse onderzoeksinstelling aan het werk gaan en deze ervaring gedurende het laatste jaar van hun aanstelling opnieuw inbrengen in de Vlaamse onderzoeksgroepen en -instellingen.