Nieuwe stap in bouw nieuwe productiefaciliteit Total

ALE en Aertssen Kranen plaatsten onlangs de belangrijkste distillatiekolom op de raffinaderij van Total in Antwerpen. Hiermee werd een belangrijke stap gezet in de opbouw van het project.

Trefwoorden: #Aertssen Kranen, #ALE, #bouwproject, #chemie, #chemische industrie, #distilatiekolom, #investering, #opatara-project, #raffinaderij, #Total

Lees verder

Nieuws

( Foto: Aertssen )

ENGINEERINGNET.BE - Het Optara-project maakt deel uit van een investeringsronde van 1 miljard euro in de Antwerpse raffinaderij en petrochemisch cluster.

Een nieuwe productiefaciliteit zal gebouwd worden en een bestaande eenheid zal omgebouwd worden.

Deze hijsklus kadert in het contract dat vorig jaar door Tecnicas Reunidas aan ALE en Aertssen Kranen gegund werd. De totale opdracht omvat het transport en het plaatsen van de gemoduleerde hoofdbouw en de installatie van de hoofdcomponenten.

De distillatiekolom, in wezen het hart en aldus het belangrijkste onderdeel van de nieuwe fabriek, is 57 meter lang, heeft een diameter van 10 en weegt een slordige 250 ton.

ALE bracht het item tot onder de kraanhaak, waarna Aertssen Kranen de fakkel overnam en de kolom op haar sokkel geplaatst met een 650-tons rupskraan.

Het werk vordert gestaag, mede door een gedegen voorbereiding van alle betrokken diensten: engineering, planning en project management.

De veiligheidsmedewerkers keken over elke schouder mee om te zien dat er geen enkel veiligheidsaspect over het hoofd werd gezien.