Siemens sleept Duits miljarden-order in de wacht

Siemens heeft een record-opdracht in de wacht gesleept van de metropoolregio Rhein-Ruhr. De opdracht omvat o.a. de levering van 82 samengestelde Desiro HC-treinen met elektrische aandrijving

Trefwoorden: #Desiro HC-treinen, #onderhoud, #onderhoudscontract, #railtransportconcept, #Rhine-Ruhr Express, #RRX, #Siemens, #treinen

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.NL - De gemeenten die betrokken zijn bij dit nieuwe railtransportconcept Rhine-Ruhr Express (RRX) zijn de opdrachtgevers.

Buiten de levering van de treinen omvat deze opdracht ook de levering van onderhoudsdiensten voor een periode van 32 jaar.

De orderbedrag bedraagt meer dan 1,7 miljard euro. Het is de grootste regionale railtransportorder die Siemens ooit in Duitsland heeft binnengehaald.

Jochen Eickholt, CEO van de Mobility-divisie van Siemens: “Dit is een enorm succes voor de railbusiness van Siemens. Met dit project worden bestaande hoogwaardige banen in Noordrijn-Westfalen veiliggesteld en nieuwe banen gecreëerd.”

Voor het onderhoud gaat de fabrikant een onderhoudsfaciliteit in Dortmund-Eving bouwen, waar aan vier treinen tegelijk onderhoud kan worden gepleegd. Er zullen ongeveer 100 nieuwe specialisten in ploegendiensten werken.

Volgens bestaande plannen zal de faciliteit voorzien in een voertuighal, speciale workshops, een wasstraat buiten en opstelsporen voor maximaal tien treinen.

De RRX zal de steeds slechter wordende verkeersomstandigheden in het Rijn-Ruhrgebied helpen verbeteren, wanneer in 2018 de eerste treinen worden geleverd.

De regio behoort tot de grootste metropoolgebieden van Europa, met een bevolking van zo’n tien miljoen mensen en talrijke doorvoerroutes. Vooral de hoofdroute tussen Keulen en Dortmund heeft jarenlang te lijden gehad onder overbelaste openbaar-vervoer-netwerken en spoorverbindingen.

Door de geoptimaliseerde uitbreiding van het spoorwegnetwerk en de potentiële verkeersverschuiving van de weg naar het spoor verwacht men dat door de RRX elke werkdag duizenden autoritten minder zullen worden gemaakt.

Volgens de planning zullen de treinen om het kwartier rijden, als het railinfrastructuurproject eenmaal is voltooid.