Volvo Cars kiest DHL als partner voor verdeling wisselstukken

Volvo Cars heeft DHL Supply Chain Benelux aangesteld voor de opslag en distributie van zijn reserve- en aftermarket-onderdelen aan de verdelers in de Benelux

Trefwoorden: #DHL, #logistieke diensten, #magazijn, #magazijnbeheer, #Volvo Cars, #warehouse management, #wisselstukkenbeheer

Lees verder

Nieuws

( Foto: DHL )

ENGINEERINGNET - Onlangs hebben DHL en Volvo Cars een contract gesloten voor twee lokale distributiecentra in Mechelen en in het Zuid-Nederlandse Born.

DHL zal vanuit deze distributiecentra de onderdelen aan meer dan 110 dealers en garages in België, Luxemburg en Zuid-Nederland gaan leveren.

Een snelle levering van een breed assortiment aan onderdelen is voor dealers een kritische succesfactor.

Door deze oplossing kunnen dealers in België, Luxemburg en Zuid-Nederland twee keer per dag binnen tweeëneenhalf uur na bestelling hun onderdeel ontvangen.

Bestellingen op het einde van de werkdag worden de volgende ochtend voor 7.30 uur geleverd en eventuele retourzendingen worden meteen mee teruggenomen.

Het Mechelse distributiecentrum voor Volvo Cars wordt ondergebracht in de DHL Supply Chain-campus voor de automotive-industrie te Mechelen

De campus in Holtum Noord, nabij ‘autovalley’ Born, wordt nieuw gebouwd en ingericht als een site die meerdere autofabrikanten kan bedienen.

Lokale distributiecentra zijn een opkomende trend voor reserve- en aftermarket-onderdelen in de automotive-industrie.

Waar voorheen regionale en Europese distributiecentra de markt aanvoerden, blijken lokale oplossingen dichtbij de dealer steeds populairder te worden door hun snelheid en flexibiliteit.