Syntech investeert in financiële dienstverlening India

Het bedrijf werkt met Indiase partners Logicash Solutions en Transtreasure Service mee aan een netwerk van pinautomaten en ondersteunende diensten op het platteland van India.

Trefwoorden: #DGGF, #Dutch Good Growth Fund, #financiële dienstverlening, #India, #investeren, #Kusters groep, #Nederlandse overheid, #Rabobank, #Syntech

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) draagt hier aan bij met een garantie van 3,6 miljoen euro. De looptijd van deze garantie is 7 jaar.

Rabobank Venlo investeert ook in dit project. Het in Venlo gevestigde bedrijf Syntech International is onderdeel van de Kusters groep.

De investering levert in India 2.330 nieuwe banen op bij het bedrijf zelf en nog eens 2.800 banen bij toeleveranciers. Werknemers krijgen een opleiding tot geldbewaarder om verantwoord geldtransport mogelijk te maken. Ook zijn er chauffeurs en bewakers nodig voor de geldtransporten.

De Indiase markt van financiële dienstverlening groeit op dit moment sterk. De regering Modi zet in op 'financial inclusiveness' voor alle bewoners in het land. Dat betekent dat elke bewoner, zelfs in de kleinste dorpen, een bankrekening krijgt.

Daarmee kunnen bewoners voortaan financiële steun van de overheid krijgen in plaats van steun in natura. Bij overheidshulpprojecten in natura is veel corruptie. Hierdoor verdwijnt de steun op de zwarte markt en bereikt het niet de arme Indiase burger.

Een betere financiële infrastructuur met pinautomaten versterkt ook de economische ontwikkeling van India door een grotere (geografische) beschikbaarheid van contant geld.