Van Gansewinkel investeerde 6 miljoen euro in nieuwe vestiging

De nieuwe vestiging aan de Veedijk in Turnhout werd gisteren officieel geopend door Kris Peeters, Vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten.

Trefwoorden: #afval, #afval recycleren, #afval sorteren, #afvalverwerking, #nieuwe vestiging, #recyclage, #Turnhout, #Van Gansewinkel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Gansewinkel )

ENGINEERINGNET.BE - Dit project benadrukt de groeiambitie van de afvalrecycler in de Kempen en de mogelijkheid om nog meer afval een tweede leven te geven.

De nieuwe vestiging beslaat een oppervlakte van 2.5 hectare waarop een grote sorteerhal, een aantal sorteerbunkers en een kantoorgebouw zijn gebouwd. De nieuwe locatie biedt werkgelegenheid aan zo’n vijftig medewerkers.

De opening van de nieuwe locatie in Turnhout maakt voor Van Gansewinkel onderdeel uit van een breder, toekomstgericht investeringsprogramma.

Eind 2013 werd een nieuwe locatie in Houthalen geopend en het bedrijf wil, op de korte termijn, nieuwe sorteerlijnen installeren op hun locatie in Châtelet en zal de sorteerlijn in Puurs na de zomer uitgebreid worden met de nieuwste scheidingstechnologie.

Verder zal ook in Nederland geïnvesteerd worden, waar eind vorig jaar in Waalwijk een nieuwe Coolrec PHB fabriek geopend werd. Daarnaast is ook de totale ombouw van het productieproces bij hun glasrecycler Maltha in Heijningen gestart.

De vloot wordt gemoderniseerd en er zullen ongeveer 60 nieuwe trucks aangekocht worden.