• 24/04/2015

RS Components sluit belangrijke distributie-overeenkomst met FLIR Systems

De ondersteuning voor de nieuwe hoogwaardige thermografieproducten van FLIR geven technici en onderhoudspersoneel toegang tot betaalbare, mobiele warmtebeeldcamera's.

Trefwoorden: #distributie, #FLIR, #maintenance, #onderhoud, #RS Components, #thermografie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft een belangrijke nieuwe distributieovereenkomst gesloten met FLIR Systems.

Hierdoor krijgen klanten toegang tot krachtige, mobiele thermografieproducten voor tests, probleemoplossing en onderhoud.

RS biedt nu onder meer de toonaangevende warmtebeeldcamera's FLIR E4/E5/E6/E8 en FLIR E40/E50/E60 aan, evenals de nieuwe FLIR TG165, een visuele IR-thermometer, en de FLIR C2, de eerste warmtecamera op zakformaat die is uitgerust met alle functies.

In totaal voegt RS 35 nieuwe producten aan het test- en meetaanbod toe, waaronder accessoires als draagtassen, driepootadapters, accu's, laders en voedingen.

Valerie Ramon, Global Head of Electrical, Test & Measurement bij RS Components: "De producten van FLIR Systems zijn een waardevolle uitbreiding op ons assortiment. Ze combineren geavanceerde functies met betaalbaarheid, zodat zelfs kleine aannemers met behulp van warmtebeelden hun tests-, onderhoud en probleemoplossing kunnen verbeteren. Wij hebben samen met FLIR Systems gewerkt aan een uniek aanbod voor de E4-E8-serie en wij nodigen klanten uit om dit samen met ons te vieren en te profiteren van dit aantrekkelijke introductiepakket."

Thomas J. Scanlon, Vice President, Worldwide Test Equipment Sales, FLIR Systems: "RS heeft een groot en loyaal klantenbestand met veel elektrotechnische en bouwkundige onderhoudstechnici. Met onze draagbare thermografieproducten willen wij hun mogelijkheden vergroten. Wij verwachten met deze nieuwe overeenkomst de omzet en het marktaandeel op onze belangrijkste markten uit te kunnen breiden."

De E4, E5, E6 en E8: de warmtecamera's uit het exclusieve introductieaanbod van RS, zijn toegankelijke en functionele instrumenten met een focusvrije lens, eenvoudige bediening via één knop en een instelbare resolutie van 4800 tot 76.800 pixels.

Deze draagbare camera's bieden ondersteuning voor meerdere beeldmodi, waaronder thermisch, visueel en afbeelding-in-afbeelding. Ook beschikken ze over MSX, de beeldverbeteringstechnologie van FLIR.

Een on-screen-puntthermometer maakt het mogelijk om snel temperaturen te meten. Met de zoekfunctie kan de gebruiker eenvoudig temperaturen bepalen.

Ook nieuw in het RS-assortiment is de FLIR TG165, een revolutionaire visuele IR-thermometer waarmee warmte-analyses sneller en uitgebreider zijn dan met een gebruikelijke IR-puntthermometer.

Gebruikers kunnen nauwkeuriger en gedetailleerder analyseren en ze kunnen 'voor'- en 'na'-afbeeldingen maken om zichtbaar bewijs te leveren dat de problemen zijn opgelost.

De FLIR E40, E50 en E60 zijn krachtige warmtebeeldcamera's met een touchscreen, maximaal drie zelf selecteerbare meetvakken en verplaatsbare punten, en MSX-beeldverbeteringstechnologie.

Deze camera's kunnen worden uitgerust met verwisselbare groothoek- of telelenzen. Dit biedt extra flexibiliteit bij het optimaliseren van het blikveld en de helderheid en de nauwkeurigheid van beelden.

Zodoende is de camera geschikt voor een groot aantal toepassingen. Er is ook een WiFi-app beschikbaar, waarmee gebruikers warmtebeelden naar een smartphone of tablet kunnen sturen.

RS zal ook een aantal test- en meetinstrumenten van FLIR Systems aanbieden, zoals de DM93, een digitale multimeter en de draagbare voedingsklemmen CM83, CM85 en CM78 met functies voor stroomanalyse en VFD-diagnostiek.

De CM78 heeft een ingebouwde IR-thermometer, waardoor dit apparaat ideaal is bij systemen met een hoge stroomsterkte en bij apparatuur met een temperatuurregeling.


Onderschrift foto (van links naar rechts):
Arpineh Mullaney, FLIR Systems; Marco Nibioli, FLIR Systems; Thomas J. Scanlon, FLIR Systems; Ian Thomson, RS Components; Valerie Ramon, RS Components.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.