Introductie allereerste biobased verpakking ter wereld

Tetra Pak kiest bewust voor biobased verpakkingen en wil deze verpakkingen ook in Nederland onder de aandacht te brengen bij de levensmiddelenindustrie.

Trefwoorden: #biobased verpakking, #brik, #duurzaam, #FSC-certificaat, #milieu, #natuurlijke grondstoffen, #Tetra Pak

Lees verder

nieuws

( Foto: Tetra Pak )

ENGINEERINGNET.NL - Biobased verpakkingen bestaan uit materialen die opnieuw door de natuur gegenereerd kunnen worden en geen beroep doen op bronnen die uitgeput raken zoals aardolie.

Tetra Pak introduceerde als allereerste ter wereld een verpakking volledig gemaakt van biobased materialen.

Milieudirecteur, Erik Lindroth: “Onze biobased verpakking is volledig traceerbaar en bestaat alleen uit natuurlijke grondstoffen. De coating en de dop zijn bijvoorbeeld gemaakt van biobased polyethyleen afkomstig van suikerriet. Het karton van de verpakking is FSC-gecertificeerd en dus van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.”

De producent ziet grote kansen in biobased verpakkingsmateriaal, is actief betrokken bij de ontwikkeling van de waardeketen en streeft ernaar om het aandeel biobased verpakkingen wereldwijd de komende jaren substantieel te laten groeien.

In Finland is de eerste stap al gezet. Na de succesvolle lancering van de biobased verpakking voor lactose-vrije melk heeft Valio aangekondigd deze verpakking uit te rollen naar een breder assortiment van zuivelproducten.

Deze ontwikkeling zal in Nederland ook met belangstelling worden gevolgd.