WTCB kiest Johan Willemen als nieuwe voorzitter

Eind april werd Johan Willemen aangeduid als nieuwe voorzitter van het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Hij volgt Jacques Gheysens op.

Trefwoorden: #Groep Willemen, #informatieverspreiding, #Johan Willemen, #onderzoek en innovatie, #ontwikkeling, #Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, #WTCB

Lees verder

personalia

( Foto: Groep Willemen - Johan Willemen )

ENGINEERINGNET.BE - Johan Willemen, CEO van Willemen Groep, volgt Jacques Gheysens van bouwbedrijf Degraeve (groep Eiffage) op.

Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Paul Willemen, die van 1981 tot 1992 voorzitter was van het WTCB.

Het WTCB werd opgericht in 1959 en is met 84.000 leden het grootste sectoraal collectief onderzoekscentrum van het land. Het WTCB telt 245 hoogopgeleide medewerkers uit verschillende vakgebieden en heeft vier vestigingen: Sint-Stevens-Woluwe, Heusden-Zolder, Limelette en Brussel.

Aan de hand van onderzoek en innovatie, ontwikkeling, alsook informatieverspreiding draagt het onderzoekscentrum rechtstreeks bij aan de kwaliteits- en productiviteitsverbetering van de bouwsector.

Hun onderzoek spitst zich toe op de huidige en toekomstige behoeften van de sector. Het Centrum staat bedrijven bij in hun zoektocht naar innoverende technologieën, materialen en concepten.

Daarnaast is het WTCB een bevoorrechte partner bij het tot stand brengen van nieuwe ontwikkelingen (door middel van contractresearch) en verleent het zijn actieve medewerking aan verschillende prenormatieve en reglementaire studie- en onderzoeksprojecten.