Belgische incubator opent werkplek in New York

Limburgse innovatie starters die willen internationaliseren en verbonden zijn aan één van de vijf incubatoren van LRM hebben voortaan ook toegang tot een werkplek in New York.

Trefwoorden: #Belgian–American Chamber of Commerce, #Belgische incubator buitenland, #Belgische incubator VS, #incubator, #incubator LRM, #incubator New York, #LRM, #Verenigde Staten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Bedrijven die gevestigd zijn in één van de vijf LRM-incubatoren, kunnen voortaan ook gebruik maken van een werkplek in een incubator in New York.

Dat is het resultaat van een partnership dat werd afgesloten tussen de Limburgse investeringsmaatschappij, LRM en de Belgian–American Chamber of Commerce (afgekort BelCham).

BelCham is een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar meer samenwerking tussen bedrijven in België en de Verenigde Staten. Onder de vleugels van BelCham werd in 2013 ‘Atelier’ opgericht.

Atelier biedt kantoren en ondersteunende faciliteiten aan voor beloftevolle Belgische ondernemers die willen doorbreken op de Amerikaanse markt. Zij beheren momenteel een succesvolle incubator in Manhattan–New York met 81 seats. Binnen dit ecosysteem wordt de Belgische business community in New York gestimuleerd en gefaciliteerd.

Atelier werd initieel opgericht en mogelijk gemaakt door zeven oprichters: KBC, Capco, Telenet, iMinds, KU Leuven, Fortino en Verlinvest. LRM is nu toegetreden als achtste founding member.

Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM: “Limburgse starters die een werkplek hebben in één van onze vijf Limburgse incubatoren, krijgen door deze samenwerking een werkplek aangeboden in New York. Zij krijgen naast toegang tot kantoorruimte ook de mogelijkheid om een adres te openen in de USA.

Verder kunnen ze gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten van BelCham. Zo kunnen zij goed omringd en omkaderd hun expansieplannen in de USA realiseren.”

LRM stuurt momenteel vijf incubatoren aan in evenveel domeinen, waar het naast huisvesting, tevens kapitaal en begeleiding geeft aan startende ondernemers. Het gaat om: GreenVille (Cleantech), IncubaThor (Energie), Corda INCubator (ICT & Digitale Media), C-mine Crib (Creatieve economie) en BioVille (Health & Care).

Stijn Bijnens: “Ons incubatorennetwerk groeit door deze samenwerking van vijf naar zes. Deze samenwerking beschouwen wij als een uitbreiding van de dienstverlening naar alle starters die gevestigd zijn in één van onze incubatoren.

De samenwerking laat toe om internationalisering als een extra service aan te bieden.”