UPS opent op Schiphol faciliteit voor farmaceutisch transport

Met deze investering wil UPS inspelen op toenemende vraag van klanten naar temperatuur-gecontroleerde logistiek. Het bedrijf vergroot ook zijn belang in farmaceutisch vrachttransport.

Trefwoorden: #certificering, #farmaceutisch transport, #GDP-gecertificeerd, #logistiek, #temperatuur-gecontroleerde logistiek, #transport, #UPS

Lees verder

Nieuws

( Foto: UPS )

ENGINEERINGNET.NL - UPS opende een air freight forwarding faciliteit op Amsterdam Airport Schiphol, die volledig is ingericht voor de gezondheidszorg.

Hiermee breidt het bedrijf zijn temperatuurgecontroleerde supply chain voorzieningen in Europa verder uit.

De nieuwe GDP-gecertificeerde faciliteit met een oppervlakte van 600 m² voldoet aan de hoogste standaarden wat betreft farmaceutische freight forwarding. De faciliteit heeft temperatuurzones van 15ºC-25ºC en 2ºC-8ºC en wordt 24/7 gemonitord.

Alarmsystemen waarborgen de kwaliteit van temperatuurgevoelige verzendingen voor de gezondheidszorg. De operators krijgen uitgebreide trainingsprogramma’s en volgen alle vereiste protocollen voor de gezondheidszorg.

Op die manier zorgen zij ervoor dat alle inkomende en uitgaande producten tijdens het transport veilig en zorgvuldig worden behandeld.

John Menna, UPS vice president of global strategy, healthcare logistics: “De nieuwe life science faciliteit op Amsterdam Airport Schiphol stelt ons in staat verzendingen te verwerken onder strikte temperatuurcondities die zijn vastgelegd in de Europese GDP-richtlijnen.”

In de nieuwe faciliteit worden ook oplossingen geboden om pallets temperatuurgeïsoleerd te verpakken. Daarnaast zijn er containers, die hun eigen temperatuur op peil houden te monitoren en te onderhouden.

Het personeel ter plaatse is getraind op de juiste verwerking en het naleven van instructies van de verpakkingsleverancier.