NMBS bespaart door modernisering en renovatie bestaande vloot

In deze tijden van besparingen wil overheidsbedrijf NMBS de kwaliteit van zijn materiaal blijven verbeteren. De renovatie van de bestaande vloot is hier een concreet voorbeeld daarvan.

Trefwoorden: #besparingen, #dubbeldeksrijtuigen M7, #Jo Cornu, #moderniseren, #NMBS, #renoveren, #vierledige motorstellen, #vierledige motorstellen MR 75

Lees verder

Nieuws

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE - Het aantal reizigers is de afgelopen 15 jaar met 60% gestegen.

De NMBS heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de aankoop van nieuw materieel om die reizigersgroei op te kunnen vangen.

De treinoperator wil de volgende jaren blijven investeren in de verjonging en uitbreiding van de vloot (uitbreiding met dubbeldeksrijtuigen M7).

Rekening houdend met de uitstroom van oud materieel, moet dat het totale aantal zitplaatsen opkrikken tot meer dan 400.000 tegen 2025-2030.

Parallel zal het bedrijf de modernisering van haar vloot verderzetten. Na de renovatie van de “Break” motorstellen, de M5 dubbeldeksrijtuigen en de “Sprinter” motorstellen worden tijdens de volgende vijf jaar de vierledige motorstellen MR 75 gemoderniseerd.

Aan de renovatie van de 44 motorstellen hangt een prijskaartje van 147 miljoen euro.

Het eerste gemoderniseerde prototype werd onlangs door CEO Jo Cornu voorgesteld in de Centrale Werkplaats te Mechelen.

Bovendien wordt via structurele acties gewerkt aan de verhoging van de beschikbaarheid van het materieel van 80% nu tot 86% binnen vijf jaar.

Het gaat hier om de herziening van de werkprocessen in, en de modernisering van de werkplaatsen alsook strikte contracten met de leveranciers om de prestaties van het rollend materieel te verbeteren.