Jumo investeert 1 miljoen euro in nieuwe productiehal te Eupen

Technisch fabrikant Jumo Automation heeft een nieuwe productiehal in gebruik genomen voor hoogwaardige temperatuursensoren. Daarmee verdubbelt de capaciteit in één klap.

Trefwoorden: #calibreren, #Jumo, #Jumo Automation, #productiecapaciteit, #Technisch fabrikant, #temperatuursensoren, #testlaboratorium, #thermokoppels, #weerstandthermometers

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jumo )

ENGINEERINGNET.BE - Jumo, een Duitse bedrijvengroep met 2.200 werknemers en een omzet van om en bij 220 miljoen euro, breidt zijn productie in Eupen uit. Met de expansie ging een investering gepaard van 1 miljoen euro.

"De afgelopen jaren hebben we als dochteronderneming een hoger dan gemiddelde groei gekend", stelt het Belgische management.

"We botsten op de grenzen van onze productiecapaciteit". Zo kende het aantal geproduceerde temperatuurvoelers de voorbije 10 jaar niet minder dan een verviervoudiging.

Door de nieuwbouw verdubbelt nu de productieoppervlakte tot 630 m². Daarnaast is ruimte voorzien voor een gloednieuw testlaboratorium om weerstandthermometers en thermokoppels te kalibreren.

CEO Michael Juchheim van de Jumo-groep: "Onze dochteronderneming in België blijkt bijzonder bedreven te zijn in het maken van thermokoppels voor complexe toepassingen zoals voor de farma- en voedingsindustrie". Een mooi voorbeeld van een kennisbedrijf in een nichemarkt dus.


ACHTERGROND
Jumo Automation België telt 35 medewerkers en maakt deel uit van Jumo, een internationale groep uit de Duitse deelstaat Hessen, met 5 vestigingen in Duitsland, 24 dochterbedrijven in het buitenland en meer dan 40 distributiepartners wereldwijd.

Het bedrijf fabriceert meetapparatuur van sensor tot en met automatiseringsoplossingen, op het gebied van temperatuur, druk, doorstroming, niveau- en vochtmetingen en -beheersing, naast specifieke apparatuur voor vloeistofanalyse.