Zweeds eredoctoraat voor Liesbet Van der Perre van imec

Liesbet Van der Perre, directeur bij imec academy en Professor aan de KU Leuven, heeft in het Zweedse Lund een eredoctoraat voor haar belangrijke wetenschappelijk bijdrages gekregen.

Trefwoorden: #burgerlijk ingenieur, #draadloze communicatietechnologie, #elektronica, #ere-doctoraat, #imec, #imec academy, #KU Leuven, #Liesbet Van der Perre, #Lund

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Liesbet Van der Perre leverde een belangrijke wetenschappelijk bijdrage aan de ontwikkeling van draadloze communicatietechnologieën.

Daarnaast werd ze ook gelauwerd om haar bijzondere inzet om, door samenwerking binnen Europa, tussen universiteiten, onderzoeksinstellingen en de industrie, innovatie te stimuleren en nieuwe generaties radiotechnologie te ontwikkelen.

Na haar doctoraat burgerlijk ingenieur elektronica aan de Katholieke Universiteit Leuven, werd Liesbet Van der Perre professor aan de KU Leuven en programmadirecteur van imec, waar zij imec’s R&D naar radiotechnologie ging leiden.

Sinds januari 2015 is Prof. Van den Perre directeur binnen imec academy.

Lund University: “Als directeur van imec’s onderzoeksprogramma’s rond geavanceerde radiochiptechnologie, heeft ze zeer nauw samengewerkt met onderzoekers aan de universiteit van Lund en bijgedragen aan onderzoeksactiviteiten in zowel circuitontwerp als draadloze communicatie..”

Liesbet Van den Perre: “Ik beschouw dit eredoctoraat niet als mijn persoonlijke verwezenlijking, maar als een blijk van waardering voor de rol van imec en onze onderzoeksteams als innovatiemotor binnen de Europese context.”