Campus Spoor Noord van Artesis Plantijn Hogeschool officieel geopend

De nieuwe Wetenschap en Techniekcampus op Spoor Noord in Antwerpen is klaar. De provincie Antwerpen bouwde het campusgebouw voor de Artesis Plantijn Hogeschool (AP).

Trefwoorden: #AP Hogeschool, #Artesis Plantijn Hogeschool, #Campus Spoor Noord, #onderwijs, #provincie Antwerpen, #techniek, #training, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - 1500 studenten van het departement Wetenschap en Techniek nemen bij de start van het nieuwe academiejaar hun intrek in het gebouw met oa hypermoderne labo's.

De 6 opleidingen van het departement Wetenschap en Techniek verhuizen van Boom, Mechelen en Antwerpen naar de nieuwe campus aan Spoor Noord, een architecturaal hoogstandje.

Gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert: "De provincie blijft, ondanks moeilijke omstandigheden, investeren in onderwijs en zeker in infrastructuur. Het nieuwe gebouw is studentgericht met grote aula's, projectruimten en een binnenplaats om te ontspannen. Maar het belangrijkste is dat het gebouw helemaal afgestemd is op de noden van wetenschaps- en techniekopleidingen."

De provincie zet ook in op het ecologische aspect. De gloednieuwe campus heeft ecologische daken, een patio en een binnentuin. Het is niet enkel een plek om te werken, maar ook om van gedachten te wisselen en te ontspannen.

Spoor Noord wordt daarmee een echte studentenwijk, want op dezelfde plek verrijst momenteel het tweede campusgebouw van de AP Hogeschool voor de departementen Onderwijs en Training, en Gezondheid en Welzijn.

Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool: “Campus Spoor Noord heeft een perfecte ligging om verder te werken aan de goede banden met het bedrijfsleven. Want alle bedrijven van de Antwerpse haven hebben de volgende jaren behoefte aan goed opgeleide onderhoudstechnici, chemici, ICT-medewerkers,… ”.

Uiteindelijk zullen 5000 studenten uit maar liefst 14 bacheloropleidingen hun intrek nemen in de 2 moderne campusgebouwen van de AP Hogeschool.