Imec Technology Forum 2015 verzamelt top van de chipindustrie

Het Leuvense onderzoekcentrum imec organiseert deze week in Brussel een van Europa’s grootste conferenties in nano-elektronica, het Imec Technology Forum (ITF2015).

Trefwoorden: #duurzame energie, #gezondheidszorg, #ICT, #imec, #imec Technology Forum, #Internet of Things, #nano-elektronica, #technologische innovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec, Luc Van den Hove )

ENGINEERINGNET.BE - Dit Technology Forum is over de jaren uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van het technologiejaar.

Internationale topsprekers uit de nano-elektronica industrie maar ook ICT, technologische innovatie in gezondheidszorg en duurzame energie verzamelen in het Brussel om hun visie te delen over de richting waarin onze maatschappij en de hightech industrie evolueert en hoe technologische innovatie onze wereld duurzaam kan maken.

Het thema van dit jaar is: For the builders of tomorrow - towards smart living. Omdat dat is wat deze sector doet: technologische innovatie die mensen toelaat om comfortabeler, gezonder en veiliger te leven: om slimmer te leven.

Luc Van den hove, algemeen directeur en CEO van imec: “Het buzzword van 2015 is the Internet of Things. Machines, gebouwen, voertuigen en persoonlijke toestellen zullen in de toekomst allemaal uitgerust zijn met sensoren en verbonden zijn met mekaar.”

Onder de sprekers dit jaar zijn onder meer Lip-Bu Tan, algemeen directeur en CEO van Cadence Systems Design, Padmasree Warrior, Strategic Advisor bij Cisco, Peter Wennink, algemeen directeur en CEO van het Eindhovense ASML, Babak Parviz, Vice President bij Amazon.com en Meg Doherty, coördinator Behandeling en Zorg in het HIV/AIDS dept. van het WHO.

Het forum zal meer dan 1000 geregistreerde deelnemers uit meer dan 300 bedrijven verwelkomen.


Het Imec Technology Forum (ITF) vindt plaats op 23 en 24 juni in het SQUARE Brussels Meeting Centre in Brussel.