Waterschappen en Royal HaskoningDHV gaan samenwerken in buitenland

Nederlandse waterschappers gaan samen met Royal HaskoningDHV ondersteuning bieden bij de opstart van buitenlandse afvalwater-zuiveringsinstallaties, die draaien op Nereda technologie.

Trefwoorden: #afvalwater, #afvalwaterzuivering, #afvalwaterzuiveringsinstallaties, #Nerada, #nerada technologie, #RoyalHaskoningDHV, #Waterschappen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Foto Buro Brabant )

ENGINEERINGNET.NL - De Unie van Waterschappen en advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Het is voor het eerst dat waterschappen op deze schaal betaald hun kennis en expertise internationaal inzetten in opdracht van een bedrijf.

Waterschappers gaan aan de slag op Nereda-installaties in onder andere Brazilië, Australië en Zuid-Afrika. In Ierland is de eerste gezamenlijke opstart inmiddels een feit.

Meinard Eekhof van Waterschap Vechtstromen was onderdeel van het team van Royal HaskoningDHV tijdens de opstart van de nieuwe Nereda-zuivering in het Ierse Clonakilty.

De waterschappen zetten zich internationaal in onder de gezamenlijke vlag van Dutch Water Authorities.


Over Nereda
De technologie is bedacht door de TU Delft en verder ontwikkeld door de universiteit, ingenieursbureau DHV en zes waterschappen. Nerada (genoemd naar de dochter van de Griekse watergod Nereus) is een korrelslib.


Op de foto:
Gerard Doornbos van de Unie van Waterschappen (l.) en René Noppeney van Royal HaskoningDHV na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.