FWO-steun aan 413 onderzoekers toegekend

De Raad van Bestuur van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) heeft voor het volgend academiejaar nieuwe mandaten toegekend. 413 onderzoekers krijgen FWO-steun.

Trefwoorden: #doctoraat, #financiële steun, #Fonds Wetenschappelijk Onderzoek, #FWO, #ondersteuning, #onderzoek, #onderzoekers, #onderzoeksmandaat

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Daarvan starten 231 wetenschappers met onderzoek ter voorbereiding van hun doctoraat en gaan 182 als postdoctoraal onderzoeker aan de slag. Daarnaast werden er ook 9 fundamenteel klinische mandaathouders aangesteld.

Het aantal nieuwe onderzoekers (413) ligt in dezelfde lijn als in 2014. In totaal zullen er op 1 oktober 2015 1.766 onderzoekers via een persoonlijk mandaat aan de slag zijn.

Het FWO is tevreden dat ze, ondanks tijden van overheidsbesparingen, dit status-quo kan behouden, maar hoopt dat bijkomende investeringen voor het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek mogelijk blijven.

Het FWO geeft deze wetenschappers gedurende meerdere jaren (vier of zes jaar, afhankelijk van het mandaat) de vrijheid en de noodzakelijke middelen voor het uitvoeren van hun onderzoek.