Contractverlenging voor DEME in Papua-Nieuw-Guinea

Ok Tedi Mining heeft een contractverlenging van 5,5 jaar toegekend aan DEME, voor het baggeren van mijnbouwsedimenten in het lager gelegen gedeelte van het Ok Tedi-rivierstelsel.

Trefwoorden: #baggeren, #DEME, #mijnbouwsedimenten, #Ok Tedi Mining, #sanering, #saneringsbaggerwerken, #sedimenten

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - OK Tedi Mining Ltd. (OTML) exploiteert een open koper-, goud- en zilvermijn aan de Fubilanberg, in de ‘Star Mountains’ gelegen in de westelijke provincie van Papoea-Nieuw-Guinea.

Met de uitvoering van het Lower Ok Tedi-baggerproject wil OTML de rivierbedding verdiepen om te voorkomen dat de rivier te ver buiten haar oevers treedt.

Daarnaast wil het bedrijf afsterving beperken in het overstromingsgebied stroomafwaarts van Bige langsheen de Ok Tedi-rivier en de Fly-rivier door een deel van de rivier ter hoogte van Bige, ongeveer 100 km van de mijn, uit te baggeren.

Deze saneringsbaggerwerken worden al sinds 1998 doorlopend uitgevoerd, met uitstekende ecologische resultaten.

Sinds de start van het programma in 1998 werden ruim 170 miljoen m³ sedimenten verwijderd en overgepompt naar de reserves tot 30 m hoog, die zich tot op 6 km van het baggergebied bevinden.

OTML kreeg onlangs groen licht om zijn mijnbouwactiviteiten voor te zetten. Die voortzetting kreeg de goedkeuring en steun van alle stakeholders en lokale gemeenschappen.

Het contract heeft een waarde van ongeveer 194 miljoen EUR.