Nieuwe UPS healthcare faciliteit creëert 200 jobs

UPS heeft de bouw aangekondigd van een nieuw healthcare distributiecentrum in Roermond, waarmee het bedrijf inspeelt op de groeiende vraag op het gebied van gezondheidszorg en life sciences.

Trefwoorden: #distributie, #distributiecentrum, #gezondheidszorg, #healthcare, #life-sciences, #Roermond, #UPS, #vrachtvervoer

Lees verder

HR

( Foto: UPS )

ENGINEERINGNET.NL - De nieuwe faciliteit heeft een oppervlakte van bijna 28.000 m² en biedt plaats aan 41.000 pallets.

De nieuwe healthcare faciliteit in Roermond, die naar verwachting in januari 2016 wordt opgeleverd, maakt onderdeel uit van het strategische groeiplan van UPS in Europa.

Vanwege de nabijheid van de Europese air hub van UPS op de luchthaven van Keulen/Bonn (Duitsland) zijn korte transittijden mogelijk naar wereldwijde bestemmingen, zoals next-day en two-day delivery.

De faciliteit zal 200 nieuwe banen creëren als deze volledig operationeel is.

De nieuwe faciliteit voldoet aan de Europese Good Distribution Practice (GDP) regelgeving en heeft een licentie ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De komst van de nieuwe faciliteit betekent ook een verdere verbreding van het wereldwijde healthcare distributienetwerk van UPS, dat op dit moment 50 locaties omvat in Europa, Asia-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika.