VION Food investeert 4 miljoen euro in vestiging Groenlo

In deze locatie worden alle activiteiten van biologisch varkensvlees en Good Farming Star geconcentreerd, in het kader van minder productielocaties die geheel gemoderniseerd zijn.

Trefwoorden: #Beter Leven kenmerk, #biologisch varkensvlees, #Dierenbescherming, #Good Farming Star, #VION Food

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - De investering maakt deel uit van een groter programma dat tot een optimalisatie van de productie moet leiden.

Hierbij wordt het aantal productielocaties in Nederland en Duitsland teruggebracht en worden de overgebleven locaties gemoderniseerd.

In augustus vorig jaar is een investering van 25 miljoen euro in de productielocaties in Zuid-Duitsland aangekondigd en deze investering in de productielocatie Groenlo komt daar bij.

In Groenlo worden alle activiteiten van biologisch varkensvlees en Good Farming Star geconcentreerd. Good Farming Star is het houderijconcept van VION Food Nederland dat voldoet aan het 1 ster Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Frans Stortelder, Chief Operating Officer Pork VION Food: “Door deze investering in onze productielocatie in Groenlo zullen we beter in staat zijn efficiënter en flexibeler te gaan werken. Dit zal onze focus op het optimaal verwaarden van de door ons verwerkte varkens ten goede komen.

We zien een sterke groei in de vraag naar biologisch varkensvlees en ook de afzet van ons Good Farming Star concept ontwikkelt zich goed. Wij willen hierop verder inspelen en gaan alle activiteiten van slacht tot en met consumentenverpakking concentreren in Groenlo.”

VION heeft aangekondigd de komende jaren het accent van zijn beleid in belangrijke mate te richten op optimale verwaarding van verwerkte dieren en een goede afstemming van productaanbod op de wereldwijde vraag met voor VION Food open markten, zoals China, Amerika, Japan, Korea en Australië.

Het bedrijf produceert en verwerkt hoogwaardige varkensvlees- en rundvleesproducten op elf productielocaties in Nederland. Het levert klantspecifieke producten en innovatieve concepten aan retail-, industriële- en foodserviceklanten in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

In 2014 realiseerde VION Food een omzet van 5 miljard euro.