21 gepromoveerde wetenschappers ontvangen Rubicon-financiering

21 jonge wetenschappers gaan onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten, met financiering uit het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Trefwoorden: #buitenlandse kennisinstelling, #Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, #NWO, #psychose, #Rubicon, #slaapstoornissen, #wetenschapper

Lees verder

research

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Met Rubicon geeft Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) veelbelovende onderzoekers de mogelijkheid internationale ervaring op te doen als opstap voor een verdere wetenschappelijke carrière.

De onlangs gepromoveerde wetenschappers gaan onder andere onderzoek doen naar de relatie tussen slaapstoornissen en psychose, het dynastieke familiebedrijf van de Nassau’s en de vraag hoe je DNA netjes kunt opvouwen.

De onderzoekers gaan aan de slag bij gerenommeerde instituten, waaronder de Britse University of Cambridge, de Amerikaanse Princeton University en de Duitse Humboldt-Universität.


Over Rubicon
De wetenschappers kunnen met hun financiering uit Rubicon tot 24 maanden onderzoek doen aan een buitenlandse onderzoeksinstelling. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf.

Per jaar kan NWO zo'n 60 jonge onderzoekers financieren binnen Rubicon (voor een totaalbedrag van zeven miljoen euro, verdeeld over drie ronden).