KU Leuven-studenten laten snelste elektrische wagen van België schitteren

Formula Electric Belgium studententeam van KU Leuven en Thomas More eindigt 16de op prestigieuze Formule 1-circuit in Duitse Hockenheim. "Nu nog naar Tsjechië!"

Trefwoorden: #Formula Electric Belgium, #Formula Student, #KU Leuven, #Thomas More, #umicore luna

Lees verder

Opleiding

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Gisteren zijn de 37 studenten van het gloednieuwe Formula Electric Belgium team terug aangekomen in eigen land.

Het team van KU Leuven en Thomas More studenten bouwde de snelste elektrische wagen van België, de Umicore LUNA. De afgelopen week hebben zij in Hockenheim deelgenomen aan de prestigieuze Formula Student Competitie, de grootste studentencompetitie ter wereld.

De wedstrijd in Duitsland staat het hoogst aangeschreven en enkel de topteams geraken door de preselectie. Het wordt dan ook beschouwd als het officieuze wereldkampioenschap.

De Formula Student wedstrijden bestaan uit zowel statische proeven, waarbij onder andere de kost en het design van de wagen onder de loep genomen worden, als dynamische proeven, waarbij de wagen effectief het circuit op gaat. Op de 40 elektrische wagens die er deelnamen, veroverde Formula Electric Belgium een mooie 10e plaats op de Skid Pad en een 16e plaats in het algemene klassement.

Ook op de statische proeven behaalden de studenten mooie resultaten, waaronder een 6e plaats voor de verdediging van de kostenanalyse van het team.

Thomas Pattyn, student en piloot: “Deze keer hebben we de LUNA echt laten schitteren. Ik was heel blij toen ik met de wagen aan de startlijn van de acceleratietest stond. Met een 4.07 seconden op de 75 meter lange acceleratie, een 7e plaats, ben ik zeer tevreden.”

Intussen maken de studenten van Formula Electric Belgium zich klaar voor de laatste wedstrijd van het seizoen in Tsjechië. Daar zullen ze van 3 tot 6 september deelnemen aan een Formula Student wedstrijd.

Daarna beginnen ze met een nieuw team te bouwen aan een nieuwe wagen, waarmee ze volgend jaar hopen nog beter te doen.


ACHTERGROND
Formula Electric Belgium is een samenwerkingsproject tussen KU Leuven en Thomas More waarbij KU Leuven-studenten uit het postgraduaat innoverend ondernemen voor ingenieurs, masterstudenten industrieel ingenieur en professionele bachelors autotechnologie, elektronica-ICT en ontwerp- & productietechnologie van Thomas More Campus De Nayer een volledige elektrische racewagen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. Dit alles doen de 37 teamleden op slechts negen maanden tijd.