Gentse CoScale haalt opnieuw 2 miljoen euro vers kapitaal op

Gimv Arkiv Tech Fund II, Qbic Arkiv Fund en SOFI (PMV) investeren samen 2 miljoen euro in CoScale, een Gents IT-bedrijf dat een laagdrempelig SaaS-platform aanbiedt.

Trefwoorden: #CoScale, #GIMV, #Gimv Arkiv Tech Fund II, #Hans Witdouck, #inverstering, #Qbic Arkiv Fund, #SaaS-platform, #SOFI

Lees verder

Nieuws

( Foto: CoScale - © Johan Martens )

ENGINEERINGNET.BE - Dit SaaS-platform maakt de performantie van webpagina’s inzichtelijk over alle domeinen heen.

Trage websites doen bezoekers wegklikken. Voor een e-commerce site leidt dit tot inkomstenverlies, bij een nieuwssite tot minder advertentie-inkomsten, en in het algemeen is een trage website nefast voor het imago van een merk.

CoScale brengt die trage webpagina’s in kaart, toont de impact op het zakencijfer en geeft aan de hand van geavanceerde algoritmes inzicht in de oorzaak van het probleem. Dit kan zowel op applicatie-, netwerk- als infrastructuurniveau zijn.

Hans Witdouck, CEO van CoScale: “Webapplicaties en e-commerce shops verschillen in wezen niet zoveel van fysieke winkels: als de infrastructuur niet goed zit, als de deuren niet open gaan of als er ellenlange wachtrijen zijn, lopen de mensen ook weg en is het bedrijfsresultaat navenant.”

Gimv en Qbic investeren elk 750.000 euro, SOFI (PMV) 500.000 euro. Vorig jaar investeerden deze drie investeringsmaatschappijen ook al 1,5 miljoen euro in het bedrijf.

De extra werkingsmiddelen zullen gebruikt worden om de markt verder te ontwikkelen in binnen- en buitenland, en om het product verder uit te bouwen.