Jungheinrich versterkt warehouse afdeling met Duitse overname

Logistiek aanbieder Jungheinrich koopt Duitse fabrikant op het gebied van magazijnkranen. "Dit versterkt onze technische kennis over automatische warehousesystemen".

Trefwoorden: #Jungheinrich, #magazijn, #magazijnkranen, #MIAS, #warehouse

Lees verder

nieuws

( Foto: MIAS )

ENGINEERINGNET - Jungheinrich wil het Duitse MIAS Group overnemen. MIAS is wereldmarktleider in lastopnamemiddelen voor pallets en specialist op het gebied van magazijnkranen.

Over de prijs zijn beide partijen overeengekomen het stilzwijgen te bewaren. De overname wordt vermoedelijk in het vierde kwartaal van 2015 afgerond.

Het technisch georiënteerde MIAS uit München is als internationale fabrikant actief en behaalde in 2014 een omzet van circa 40 miljoen euro. Er zijn meer dan 300 medewerkers op 5 locaties in Europa, China en de Verenigde Staten.

De overgenomen firma zal worden geïntegreerd in de divisie Logistieke Systemen van Jungheinrich. "Ze zal haar producten ook onafhankelijk blijven verkopen onder de eigen merknaam".

“Via deze overname zullen we de verkoop van onze logistieke systemen versneld laten groeien”, stelt bestuursvoorzitter Hans-Georg Frey van Jungheinrich.


COMMENTAAR
Automatische magazijnsystemen zijn vandaag voor de logistieke aanbieders wat de 'cloud' is voor de IT-leveranciers: een markt waarin een grote groei wordt voorspeld. In het geval van warehousing drijft vooral de steile opmars van e-commerce de marktvraag aan.

De grote logistieke spelers zijn daarom volop bezig hun rangen te versterken met specialisten op het gebied van automatische warehousing.

Zo nam het Duitse KION, concurrent van Jungheinrich en bekend van de merknamen Linde en STILL, onlangs nog de divisie Handling Automation van het Belgische Egemin over. Ook bij die overname speelde de aanwezige kennis over logistieke automatisering een belangrijke rol. In die mate zelfs dat de Belgische tak verantwoordelijk wordt voor "alle projectbusiness van de KION-groep op gebied van systeemoplossingen en automatisering".

Bij Jungheinrich klinkt het zo: "Door de aankoop van de MIAS Group vergroot het concern haar technische portfolio op het gebied van automatische warehouse oplossingen".