VDL richt nieuw bedrijf Enabling Transport Solutions op

De VDL Group heeft er een nieuw werkmaatschappij bij: Enabling Transport Solutions. Deze gaat samen met de andere leden van de bedrijvengroep nieuwe technologie ontwikkelen.

Trefwoorden: #automotive, #bedrijf Enabling Transport Solutions, #bus, #vdl

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL )

ENGINEERINGNET.NL - VDL ETS heeft zich gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, 'om optimaal gebruik te kunnen maken van de op de campus aanwezige kennis over voertuigtechnologie'.

De nieuwe telg zal zijn voelhorens uitsteken bij de andere VDL werkmaatschappijen die actief zijn in de automotive, om nieuwe technologieën te ontwikkelen en te vermarkten.

VDL in een mededeling: "Het doel is om milieuvriendelijke, innovatieve hard- en software oplossingen te ontwikkelen onder andere op het gebied van elektrisch vervoer (E-mobiliteit), batterijtechnologie, laadinfra, energieopslag, automatisch geleide voertuigen, geleidings- en navigatietechnologie".

De hele bedrijvengroep telt intussen 88 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen en met ruim 10.400 medewerkers. Ze zijn actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten, en de assemblage van personenauto’s met metaalbewerking, mechatronische systemen en modulebouw, kunststofverwerking en oppervlaktebehandeling.

Al deze firma's werken onderling samen - "dat is de kracht van onze groep" - en ook VDL ETS zal daar geen uitzondering op vormen.