Automatisering Chinese EPDM-fabriek van Lanxess in handen van Nederlanders

Lanxess laat productieproces in grootste plant ter wereld voor de productie van EPDM in Chinese Changzhou optimaal sturen door Nederlandse ICT Automatisering.

Trefwoorden: #china, #epdm, #ict automatisering, #lanxess, #rubber

Lees verder

Techniek

( Foto: Lanxess )

ENGINEERINGNET.NL - De chemiereus Lanxess heeft ICT Automatisering Nederland gevraagd om een systeem te leveren dat zorgt voor een optimale besturing van het productieproces in zijn nieuwe Chinese rubberfabriek. De installaties kostten 235 miljoen dollar en zijn al operationeel.

De fabriek staat in Changzhou en staat te boek als de grootste site ter wereld voor de aanmaak van EPDM, een rubbersoort die veel gebruikt wordt in de automobielindustrie voor afdichtingen en koelslangen. Volgens eigen schattingen van het concern bevat iedere auto zo'n vijf kilogram van dit type rubber.

Lanxess wil via het nieuwe systeem voor productiesturing een dubbele doelstelling bereiken, laat de Nederlandse leverancier ICT Automatisering weten: "De beoogde volumes produceren en een hoog kwaliteitsniveau handhaven".

Het industriële IT-systeem in kwestie werd ontwikkeld op basis van de Advanced Process Control software van Aspentech. De ingenieurs van ICT Automatisering hebben overigens al een gelijkaardig project achter de rug bij Lanxess Nederland, waarvoor ze de productie-installaties voor kunstrubber succesvol automatiseerden.

Jos Schmitz, projectleider Lanxess: “Het systeem van ICT zorgt voor een naadloze overgang bij verandering van instellingen in de fabriek. Hierdoor zijn wij in staat om beter te sturen op kwaliteit en kunnen wij verschillende productvariaties produceren".

"Het systeem zorgt voor hogere opbrengst uit de grondstoffen, minder afval en besparing van energie. Meteen vanaf de opstart van de fabriek heeft het systeem zijn nut al bewezen”.