UAntwerpen organiseert ook dit jaar de ’Fusion Road Show’

Voor de vijfde keer biedt de UAntwerpen een wetenschappelijke, speelse show aan voor leerkrachten en hun leerlingen van de 3de graad, in het kader van natuurwetenschappen en fysica.

Trefwoorden: #fusiereactor, #Fusion Road Show, #fysica, #natuurkunde, #plasma, #studenten, #UAntwerpen

Lees verder

Opleiding

( Foto: UAntwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - De organisatie van dit evenement is in handen van de Faculteit Wetenschappen en het Centrum Nascholing Onderwijs van de Universiteit Antwerpen.

De show wordt gepresenteerd door prof. Niek Lopes Cardozo en zijn collega's van het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER).

Tijdens de show spelen wetenschappers met plasma’s en ontwerpen een eigen fusiereactor. Via allerlei kleine, goed gekozen proefjes en in voortdurende interactie met de leerlingen in de zaal ontstaat een bruikbaar concept om plasma’s te hanteren voor kernfusie.

De show kan dienen als ondersteuning van de lessen natuurwetenschappen 3de graad en fysica 5de jaar. En aansluitend kunnen de leerlingen een keuze-activiteit volgen: "Vraag het de expert" (Jef Ongena, onderzoek JET) of "Het bredere pallet van energietechnologieën én een energiebeheerplan" (Christian Dierick, ITER Belgium).

Voor de leerkrachten wordt op 30 september een voorbereidende nascholing voorzien, die zal toelaten m.b.v. lesmateriaal voor leerlingen de show voor te bereiden in de klas en die de meest recente info geeft over dit onderzoeksgebied.


INFO
Deze Fusion Road Shows worden georganiseerd op 17,18 en 19 november in Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen. Inschrijven kan vanaf 7 september via onderstaande link.