Extra spoorcapaciteit voor goederenverkeer naar haven van Zeebrugge

Infrabel en zijn studiebureau TUC RAIL zijn in Zwankendamme gestart met de aanleg van een nieuwe sporenbundel. Dit moet zorgen voor extra spoorcapaciteit van en naar de haven van Zeebrugge.

Trefwoorden: #Infrabel, #infrastructuur, #spoorinfrastructuur, #spoorwegen, #sporenbundel, #TUC-rail, #werkzaamheden, #Zwankendamme

Lees verder

Nieuws

( Foto: Infrabel, © Marc Sourbron )

ENGINEERINGNET.BE - Federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant en Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts gaven, samen met burgemeester van de stad Brugge Renaat Landuyt, het officiële startschot van de werken.

Infrabel anticipeert hiermee op de te verwachte groei van de haven van Zeebrugge en werkt daarom sinds 2006 aan verschillende infrastructuurprojecten.

Een ervan is de aanleg van de bundel Zwankendamme om zo te zorgen voor een betere spoorverbinding tussen de haven en het binnenland. Meer goederentransport via het spoor betekent bovendien minder files op de weg en een duurzamer en milieuvriendelijker vervoer.

De sporenbundel in Zwankendamme zal specifiek dienen voor de aankomst en het vertrek van de goederentreinen richting de haven en het binnenland.

De spoorwegbeheerder zal de nieuwste spoortechnieken gebruiken zoals lang gelaste spoorstaven en wissels zodat er minder of zelfs geen voegen zijn tussen de sporen waardoor het geluid wordt gedempt en het typische kadansgeluid van de treinen verdwijnt.