Cateraar Hutten opent fabriek voor verwerking restvoedsel

In de verspillingsfabriek, die in december opent, worden van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten gemaakt.

Trefwoorden: #catering, #Hutten, #reststromen, #verspilling, #verspillingsfabriek, #verwerking restvoedsel, #voedselproducenten, #Wageningen University

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hutten )

ENGINEERINGNET.NL - Niet alleen consumenten gooien elke dag veel eten weg: wel 50 kilo per persoon per jaar, ofwel honderdduizend vuilniswagens vol.

Ook leveranciers van groenten, fruit en vlees, voedselproducenten en supermarkten zijn megaverspillers. Vandaar dat de cateraar een verspillingsfabriek opent, die in Veghel staat.

Met reststromen kun je nog prima smaakvolle producten maken. Het gaat om producten die niet verkocht zijn in de supermarkt, zoals overrijpe tomaten. Maar bijvoorbeeld ook om restjes vlees die overblijven bij het versnijden van vleeswaren.

Al deze leveranciers uit al die verschillende kanalen hebben binnenkort een plek waar ze naartoe kunnen voor het verwerken van deze stromen in nieuwe smakelijke producten.

Leveranciers kunnen straks kiezen of ze alleen hun reststromen bij Hutten aanbieden ter verwerking of ook de tot product verwerkte artikelen terugnemen om zelf weer te verkopen. Aandacht voor de logistieke organisatie en een intensieve begeleiding van de leveranciers staat hoog op de lijst bij Hutten.

Hutten heeft de ambitie om Nederland op de kaart te zetten als het gaat om het bedenken van oplossingen voor voedselverspilling. Daarom zijn bij het opzetten van de fabriek kennispartners betrokken, zoals de Wageningen University, de HAS, de Hogere Hotelschool en partijen als Sligro.

Dit om studenten straks een podium te geven om te werken aan innovatieve oplossingen om verspilling tegen te gaan. En in de fabriek gaan mensen aan de slag met een afstand tot de arbeidsmarkt.