Strategische acquisitie door Stork in Australië

De onderneming heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van het Australische bedrijf Giovenco Industries, dat ruim 60 jaar ervaring in industriële dienstverlening heeft.

Trefwoorden: #Giovenco, #industriële dienstverlening, #overname, #productie en installatie van isolatie, #schoonmaak en reparatie van tanks, #Stork, #toegangssystemen, #voorbereiding en afwerking van oppervlakken

Lees verder

Nieuws

( Foto: Stork )

ENGINEERINGNET.NL - Giovenco heeft een omzet van ongeveer 150 miljoen Australische dollars en verzorgt fabric maintenance en mechanical services, met name voor klanten in de olie- en gasindustrie en in de mijnbouw sector.

Het bedrijf levert onder andere de volgende diensten: ontwerp en installatie van toegangssystemen, voorbereiding en afwerking van oppervlakken, productie en installatie van isolatie en de schoonmaak en reparatie van tanks. Er werken ongeveer 875 mensen.

Het hoofdkantoor van Giovenco is gevestigd in Ingleburn (Sydney) en is in heel Australië actief. Er wordt vanuit de kantoren en werkplaatsen in Sydney, Perth, Brisbane, Surate Basin (Chincilla) en Gladstone gewerkt, en op klantlocatie bij raffinaderijen en terminals zoals Lytton (Qld), Kurnell (NSW), Curtis Island (Gladstone) en het Wheatstone LNG-project (WA).

Paul Giovenco, CEO van Giovenco: "Deze overname sluit aan bij onze groeiambities. Stork heeft een goede reputatie in Australië. Door deze acquisitie hebben wij toegang tot het volledige portfolio van Stork. Hierdoor kunnen wij onze klanten een breder assortiment aan diensten bieden."

Arnold Steenbakker, CEO van Stork: "De gezamenlijke aanwezigheid van Giovenco en Stork op de verschillende klantlocaties zal van grote waarde zijn voor de Australische operators tijdens de transitie van asset constructie naar volledige productie." Voor de financiering van deze acquisitie en de verdere groei in Australië, heeft Stork twee nieuwe krediet faciliteiten afgesloten.

Stork levert diensten en producten voor onderhoud, modificaties en betrouwbaarheid van de productie-installaties bij onze klanten in olie & gas, chemische en energie-industrie.

Met 16.500 medewerkers wereldwijd (UK & Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, continentaal Europa, Midden-Oosten, Azië en de Pacific regio), biedt Stork innovatieve oplossingen op het gebied van asset integrity; onderhoud, modificaties, consultancy, inspecties, reparatie, renovatie, verhuizingen en andere gerelateerde complexe projecten wereldwijd.

Tegelijkertijd zijn er plannen van de eigenaar van Stork, het Britse investeringsfonds Arle Capital, om Stork te verkopen.

Het fonds nadert met Stork het einde van de looptijd en beleggers niet konden worden overgehaald om nieuw kapitaal beschikbaar te stellen.