Value Creation Capital breidt uit met innovatief High-Tech fonds

Het TechNano Fund richt zich op specifieke technologie binnen high-tech, waaronder nanotechnologie, microsensor technologie, robotica en Internet-of-Things.

Trefwoorden: #High-Tech fonds, #Internet-of-Things, #microsensor technologie, #nanotechnologie, #Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, #robotica, #SEED capital, #TechNano Fund, #Value Creation Capital

Lees verder

Nieuws

( Foto: Mstroeck - wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Het nieuwe fonds maakt gebruik van de SEED capital-regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Naast het fonds wordt door Value Creation Capital (VCC) informeel kapitaal verstrekt.

VCC is versterkt met Willem van den Berg als 4e managing partner. Van den Berg was directeur bij investeerder PPM Oost, Innofonds Twente en later co-founder van TIIN Capital. In die laatste rol was hij (mede-)oprichter van drie Technopartner Seed Fondsen.

In die periode heeft hij een actief en groot netwerk opgebouwd van veel informal investors met ervaring in high-tech, ICT, nanotechnologie en smart industry.

VCC richt zich naast high-tech op cyber security, zakelijke software, data-analytics en managed IT services. Managing Partner Ronald Wissink: "Op dit moment zien we dat high-tech en IT naar elkaar toegroeien. Door toevoeging van intelligente software en de verbondenheid met het internet worden high-tech producten echte smart products."

Rond elk cluster is een netwerk opgebouwd van ondernemers, startups, business-development afdelingen van multinationals en informele investeerders. Dit netwerk ondersteunt bij zowel de kwalificatie van de bedrijven als ook de inhoudelijke ondersteuning bij de verdere groei.

Op dit moment heeft VCC belangen in een twaalftal technologiebedrijven. Er wordt gestreefd naar een sterkere groei van het aantal deelnemingen. Verder is er een vestiging in Enschede geopend, waar een belangrijke cluster aan high-tech bedrijven zit.

VCC heeft een eigen methodologie ontwikkeld om technologiebedrijven te laten groeien. Naast het verstrekken van kapitaal wordt een strategische blauwdruk gemaakt, die als basis dient voor een zorgvuldig en gedetailleerd proces waarbij het management wordt ondersteund op het gebied van product- en propositie-ontwikkeling, sales & marketing, business development, delivery en finance.

Ten slotte werkt VCC met ervaren operating partners uit de relevante markten die indien nodig het management van de groeibedrijven kunnen versterken waardoor een grotere voorspelbaarheid ontstaat bij de realisatie van de groeiplannen.

In de afgelopen tien jaar zijn er zeven succesvolle exits gerealiseerd. Begin 2015 verstrekte VCC groeikapitaal aan Safety Changer, een softwarebedrijf uit Delft dat mobiele oplossingen voor risico- en veiligheidsbeheer verkoopt in de branches olie & gas, chemie, bouw, industrie en overheid.